Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενδιαφέρον JP Morgan για επένδυση €1 δισ. στην ιταλική Serie A

«Μπάσιμο» στο ιταλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου επιχειρεί η αμερικανική επενδυτική τράπεζα.

Ενδιαφέρον JP Morgan για επένδυση €1 δισ. στην ιταλική Serie A

Η JP Morgan Chase έστειλε επιστολή στο κορυφαίο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Ιταλίας για να εκφράσει προκαταρκτικό ενδιαφέρον στην υποστήριξη της ανάπτυξης μιας μονάδας μέσων ενημέρωσης της Serie A, ανέφεραν τρεις πηγές στο Reuters.

Οι πηγές σημείωσαν ότι οι 20 σύλλογοι της Serie A ενημερώθηκαν για το ενδιαφέρον από την αμερικανική τράπεζα σε κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση των κορυφαίων στελεχών τους την Πέμπτη.

Η JP Morgan αναμένεται να είναι σε θέση να παράσχει από 700 εκατ. ώς 1 δισ. ευρώ σε τραπεζική χρηματοδότηση, είπε μία από τις πηγές.

Η πηγή επισήμανε ότι τα δικαιώματα μετάδοσης θα είναι η εξασφάλιση που θα καλύψει τη χρηματοδότηση της JPMorgan.

Η JPMorgan και η Serie A αρνήθηκαν να κάνουν σχόλιο στο Reuters.

Η Serie A εξετάζει διάφορες επιλογές για να αντλήσει περισσότερα έσοδα από τα δικαιώματα μετάδοσης, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου τα μισά έσοδα των συλλόγων της.

Όπως και άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, η Serie A υστερεί σε σχέση με την Premier League της Αγγλίας όσον αφορά τα έσοδα και αναζητά τρόπους για να ενισχύσει την παγκόσμια απήχησή της.

Το 2021 η JPMorgan είχε προσφερθεί να στηρίξει ποδοσφαιρικούς συλλόγους που ήθελαν να δημιουργήσουν μια νέα ευρωπαϊκή Super League, σχέδιο που κατέρρευσε λόγω θύελλας διαμαρτυριών από οπαδούς και πολιτικούς.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v