Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Για χρόνια πολέμου στην Ουκρανία προετοιμάζεται ο Πούτιν

Σχεδιάζει νέα επίθεση τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο. Το Κρεμλίνο θέλει να αποδείξει ότι οι δυνάμεις του μπορούν να ανακάμψουν μετά από μήνες επιβράδυνσης. Ποιος ο στόχος.

Για χρόνια πολέμου στην Ουκρανία προετοιμάζεται ο Πούτιν

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την εισβολή που υποτίθεται ότι θα διαρκούσε εβδομάδες, ο Βλαντιμίρ Πούτιν προετοιμάζει μια νέα επίθεση στην Ουκρανία, προτρέποντας συγχρόνως τη χώρα του για μια σύγκρουση με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους που αναμένει να διαρκέσει για χρόνια.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το Κρεμλίνο στοχεύει να αποδείξει ότι οι δυνάμεις του μπορούν να ανακάμψουν μετά από μήνες επιβράδυνσης, ασκώντας πίεση στο Κίεβο και τους υποστηρικτές του να συμφωνήσουν σε κάποιο είδος εκεχειρίας που να αφήνει τη Ρωσία να έχει τον έλεγχο του εδάφους που τώρα κατέχει, σύμφωνα με αξιωματούχους, συμβούλους και άλλοι εξοικειωμένους με την κατάσταση.

Ακόμη και ο Πούτιν δεν μπορεί να αρνηθεί τις αδυναμίες του στρατού που έχει χτίσει δεκαετίες, αφού τα στρατεύματά του έχασαν πάνω από τα μισά αρχικά τους κέρδη στην Ουκρανία, είπαν οι πηγές. Οι επίμονες αποτυχίες έχουν οδηγήσει πολλούς στο Κρεμλίνο να είναι πιο ρεαλιστές σχετικά με τις άμεσες φιλοδοξίες τους, αναγνωρίζοντας ότι ακόμη και η διατήρηση της τρέχουσας πρώτης γραμμής θα ήταν επίτευγμα.

Όμως ο Πούτιν παραμένει πεπεισμένος ότι οι μεγαλύτερες δυνάμεις της Ρωσίας και η προθυμία της να αποδεχθεί τις απώλειες -που ήδη ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες, περισσότερες από οποιαδήποτε σύγκρουση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με εκτιμήσεις των ΗΠΑ και της Ευρώπης, θα της επιτρέψουν να επικρατήσει παρά τις μέχρι τώρα αποτυχίες.

Η νέα επίθεση μπορεί να ξεκινήσει μόλις τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο, δήλωσαν άνθρωποι κοντά στο Κρεμλίνο. Τα σχόλιά τους επιβεβαιώνουν τις προειδοποιήσεις από την Ουκρανία και τους συμμάχους της ότι έρχεται μια νέα ρωσική επίθεση και υποδηλώνουν ότι μπορεί να ξεκινήσει πριν το Κίεβο λάβει τις πρόσφατα υποσχεθείσες προμήθειες αμερικανικών και ευρωπαϊκών αρμάτων μάχης. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v