Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Προϋπόθεση τα κριτήρια της Κοπεγχάγης για ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ

«Πολύ σημαντικό μήνυμα» χαρακτήρισε την απονομή του καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ουκρανία ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστραϊτ.

Γερμανία: Προϋπόθεση τα κριτήρια της Κοπεγχάγης για ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ

Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Ουκρανία θα ξεκινήσουν εφόσον κριθεί ότι πληρούνται τα απαιτούμενα κριτήρια, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστραϊτ και χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό μήνυμα» την απονομή του καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ουκρανία το περασμένο καλοκαίρι.

«Εφόσον πληρούνται τα κριτήρια της Κοπεγχάγης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπής θα εισηγηθεί αναλόγως στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων και θα προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα», δήλωσε ο κ. Χέμπεστραϊτ, απαντώντας εμμέσως στο αίτημα που διατύπωσε χθες, Πέμπτη, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων εντός του έτους.

Απαντώντας σε ερώτηση, εάν κάτι τέτοιο δεν θα αποτελούσε πολύ σημαντικό μήνυμα, ιδιαίτερα εάν συνέβαινε στην πρώτη επέτειο της ρωσικής εισβολής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αντέτεινε ότι «το σημαντικό πολιτικό μήνυμα δόθηκε το περασμένο καλοκαίρι», όταν η Ουκρανία αναγνωρίστηκε ως υποψήφια προς ένταξη χώρα και τόνισε ότι το θέμα δεν είναι «να βελτιώσουμε» το μήνυμα, αλλά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα πολύ ισχυρό μήνυμα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v