Κεφαλαιοποίηση $100 δισ. «έκαψε» η Google

Ανησυχίες προκάλεσαν οι απαντήσεις που έδωσε το chatbot του τεχνολογικού κολοσσού σε ειδική παρουσίαση. Στο επίκεντρο η κόντρα με τη Microsoft και το Bing.

Κεφαλαιοποίηση $100 δισ. «έκαψε» η Google

Η μητρική της Google, Alphabet, σημειώνει τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τριών μηνών λόγω των ανησυχιών γύρω από το νέο chatbot τεχνητής νοημοσύνης Bard.

H μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού έφτασε να υποχωρεί ώς και 8% στα 99 δολάρια, διαγράφοντας κεφαλαιοποίηση 100 δισ. δολαρίων. 

Η παρουσίαση του Bard από την Alphabet στις 6 Φεβρουαρίου ήταν «απογοητευτική», δήλωσε αναλυτής του Bloomberg Intelligence σε σημείωμα την Τετάρτη. Σε μια περίπτωση, το Bard ρωτήθηκε για νέες ανακαλύψεις από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb. Σε μια από τις απαντήσεις του, το Bard είπε ότι το τηλεσκόπιο χρησιμοποιήθηκε για τη λήψη των πρώτων φωτογραφιών ενός πλανήτη έξω από το ηλιακό σύστημα της Γης, ενώ η NASA ισχυρίζεται ότι αυτές τραβήχτηκαν στην πραγματικότητα από διαφορετικό τηλεσκόπιο.

Η Google ανέφερε σε ανακοίνωση ότι η απάντηση του Bard «καταδεικνύει πόσο σημαντική είναι μια αυστηρή διαδικασία δοκιμών».

Η εταιρεία είπε ότι θα συνδυάσει τις έξωθεν παρατηρήσεις με τις δικές της εσωτερικές δοκιμές για να διασφαλίσει ότι οι απαντήσεις του Bard «ανταποκρίνονται σε ένα υψηλό επίπεδο ποιότητας, ασφάλειας και στήριξης στις πληροφορίες του πραγματικού κόσμου».

«Η γενική αίσθηση είναι ότι το ChatGPT και η ανακοίνωση της Microsoft για το Bing έχουν δημιουργήσει ένα αφήγημα ότι το επιχειρηματικό μοντέλο αναζήτησης της Google απειλείται», δήλωσε ο Μαρκ Ριντλ, καθηγητής στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Τζόρτζια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v