Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Να παραδώσουν γρήγορα τανκς ζήτησε από τους Ευρωπαίους ο Σολτς

Για τη δημιουργία δύο ολοκληρωμένων ταγμάτων που θα σταλούν στην Ουκρανία, θα χρειαστούν συνολικά 80 άρματα μάχης. Η Γερμανία θα δώσει 14 Leopard 2.

Να παραδώσουν γρήγορα τανκς ζήτησε από τους Ευρωπαίους ο Σολτς

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς ζήτησε από τους Ευρωπαίους ηγέτες να παραδώσουν τα άρματα μάχης Leopard 2, τα οποία θα χρειαστούν για την αποστολή δύο ταγμάτων στην Ουκρανία έως τα τέλη Μαρτίου.

«Βρήκα την ευκαιρία να τους ζητήσω ενεργή βοήθεια», είπε ο Σολτς νωρίς το πρωί της Παρασκευής, μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου της ΕΕ στις Βρυξέλλες. «Η εντύπωσή μου είναι: Αυτό θα λειτουργήσει. Αλλά δεν θα είναι εύκολο», πρόσθεσε.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η Γερμανία θα δώσει 14 άρματα μάχης Leopard 2. Για τη δημιουργία δύο ολοκληρωμένων ταγμάτων, θα χρειαστούν συνολικά 80.

Εν τω μεταξύ, ένας βοηθός του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι επέκρινε τη SρaceX, που ιδρύθηκε από τον δισεκατομμυριούχο Ελον Μασκ, αφού ο πρόεδρος της εταιρείας είπε ότι η Ουκρανία έχει χρησιμοποιήσει ακατάλληλα τα διαδικτυακά τερματικά της Starlink για στρατιωτική χρήση.

Στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, ο Ουκρανός πρόεδρος  είπε ότι θα ζητήσει από τους ηγέτες της ένωσης να παράσχουν στην Ουκρανία μαχητικά αεροσκάφη για να αντισταθεί η εισβολή της Ρωσίας. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία δέσμευση για τζετ, δήλωσε αξιωματούχος της ΕΕ. Ο ηγέτης της Ουκρανίας προέτρεψε επίσης να διευρυνθούν οι κυρώσεις κατά του καθεστώτος του Βλαντιμίρ Πούτιν, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v