Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγνώστων στοιχείων «μπαλόνι» πετούσε πάνω από πόλη της Κίνας

Χρειάστηκε να ανακτευθύνουν πολλές πτήσεις με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο Zhengding. Ο φορέας εκμετάλλευσης του αεροδρομίου ανέφερε ότι η κίνηση οφείλεται στο ότι ο εναέριος χώρος ήταν «κατειλημμένος».

Αγνώστων στοιχείων «μπαλόνι» πετούσε πάνω από πόλη της Κίνας

Ενα αερόστατο άγνωστης προέλευσης που εντοπίστηκε να πετά πάνω από μια πόλη της βόρειας Κίνας ώθησε το τοπικό αεροδρόμιο να ανακατευθύνει τις πτήσεις την Πέμπτη, υπογραμμίζοντας την αυξανόμενη ανησυχία τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Κίνα για άγνωστα αντικείμενα στον εναέριο χώρο τους.

Oπως μεταδίδει το Bloomberg, η Shijiazhuang, η πρωτεύουσα της επαρχίας Hebei, χρειάστηκε να ανακατευθύνει πολλές πτήσεις με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο Zhengding γύρω στο μεσημέρι, ανέφεραν το τοπικό μέσο ενημέρωσης Red Star News.

Ο φορέας εκμετάλλευσης του αεροδρομίου ανέφερε ότι η κίνηση οφείλεται στο ότι ο εναέριος χώρος ήταν «κατειλημμένος» μεταξύ 11 π.μ. και 1 μ.μ. τοπική ώρα. Το πρακτορείο ανέφερε ότι αργότερα έμαθε από την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας για τη βόρεια Κίνα ότι η αναστάτωση προκλήθηκε από αερόστατο, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το αντικείμενο.

Ένας εκπρόσωπος του αεροδρομίου και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο από το Bloomberg News.

Η Κίνα και οι ΗΠΑ έχουν ανταλλάξει κατηγορίες, από τότε που η κυβέρνηση Μπάιντεν κατέρριψε, όπως είπε, ένα κατασκοπευτικό μπαλόνι που είχε παρασυρθεί πάνω από τις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v