Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σολτς: Θα στηρίξουμε την Ουκρανία με ό,τι και όσο χρειαστεί

Αυτό που μας εκπλήσσει όλους πολύ είναι η αποφασιστικότητα και η γενναιότητα των Ουκρανών, δήλωσε ο Γερμανός καγγελάριος. Η κυβέρνησή μας θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει κλιμάκωση του πολέμου μεταξύ Ρωσίας-ΝΑΤΟ.

Σολτς: Θα στηρίξουμε την Ουκρανία με ό,τι και όσο χρειαστεί

Η Γερμανία θα στηρίξει την Ουκρανία «με όση ισχύ και για όσο διάστημα χρειαστεί», δήλωσε σήμερα ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, κατά την πρώτη επέτειο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Αυτό που μας εκπλήσσει όλους πολύ είναι η αποφασιστικότητα και η γενναιότητα των Ουκρανών, ο τρόπος που υπερασπίζονται την ελευθερία τους», πρόσθεσε ο Σολτς σε βιντεοσκοπημένο του μήνυμα.

«Η Γερμανία τους στηρίζει σε αυτό – με όση ισχύ και για όσο διάστημα χρειαστεί», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι μέχρι τώρα το Βερολίνο έχει παράσχει οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία, όπως και εξοπλισμό, συνολικού ύψους 14 δισ. ευρώ.

Παράλληλα η γερμανική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατό «για να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει κλιμάκωση του πολέμου μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ», υπογράμμισε ο Γερμανός καγκελάριος.

Εξάλλου ο Σολτς εκτίμησε ότι «όσο πιο γρήγορα ο Ρώσος πρόεδρος (Βλαντίμιρ Πούτιν) συνειδητοποιήσει ότι δεν θα πετύχει τους ιμπεριαλιστικούς στόχους, τόσες περισσότερες θα είναι οι πιθανότητες ο πόλεμος να τερματιστεί σύντομα».

«Ο Πούτιν έχει όλα τα χαρτιά στα χέρια του. Μπορεί να τερματίσει τον πόλεμο αυτό», υπογράμμισε.

«Ο Ρώσος πρόεδρος απέτυχε. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν βασίστηκε στον διχασμό και συνέβη το αντίθετο», σημείωσε ο Γερμανός καγκελάριος. «Η Ουκρανία είναι πιο ενωμένη από ποτέ. Η ΕΕ είναι αλληλέγγυα».

Παράλληλα όμως ο Σολτς διαβεβαίωσε ότι η γερμανική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατό «για να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει κλιμάκωση του πολέμου μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ».

Ο Γερμανός καγκελάριος εξέφρασε εξάλλου την ικανοποίησή του που η χώρα του, η οποία πριν από τον πόλεμο εξαρτιόταν πολύ από τις παραδόσεις υδρογονανθράκων από τη Μόσχα, «απελευθερώθηκε από τη ρωσική ενέργεια μέσα σε έναν χρόνο».

«Διαθέτουμε αρκετό αέριο και πετρέλαιο, η οικονομία μας δεν είναι σε βαθιά ύφεση», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v