Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Οι μυστικές υπηρεσίες δεν βλέπουν ξένη δύναμη πίσω από το «Σύνδρομο της Αβάνας»

Δεν υπάρχουν αξιόπιστες αποδείξεις ότι κάποια ξένη δύναμη διαθέτει κάποιο όπλο ή συσκευή που είναι ικανή να προκαλέσει τα μυστηριώδη περιστατικά που συνδέονται με το «Σύνδρομο της Αβάνας», σύμφωνα με την αμερικανική κοινότητα πληροφοριών.

ΗΠΑ: Οι μυστικές υπηρεσίες δεν βλέπουν ξένη δύναμη πίσω από το «Σύνδρομο της Αβάνας»

Η αμερικανική κοινότητα πληροφοριών δεν μπορεί να συνδέσει κανέα περιστατικό της μυστηριώδους ασθένειας που είναι γνωστή ως «Σύνδρομο της Αβάνας» με κάποιον ξένο εχθρό, κρίνοντας ότι είναι απίθανο η ανεξήγητη ασθένεια να ήταν αποτέλεσμα στοχευμένης εκστρατείας από έναν εχθρό των ΗΠΑ, σύμφωνα με αξιωματούχους των πληροφοριών των ΗΠΑ.

Το τελευταίο συμπέρασμα έρχεται χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση του λεγόμενου συνδρόμου.

Η νέα αξιολόγηση ευθυγραμμίζεται με το πόρισμα περσινής έκθεσης της CIA που έκρινε απίθανο τα «ανώμαλα περιστατικά υγείας», όπως είναι επίσημα γνωστά, να προκλήθηκαν από «μια διαρκή παγκόσμια εκστρατεία» από τη Ρωσία ή οποιονδήποτε άλλο ξένο παράγοντα.

Όπως μεταδίδει το CNN, η νέα αξιολόγηση κάνει ένα βήμα παραπέρα διαπιστώνοντας ότι δεν υπάρχουν αξιόπιστες αποδείξεις ότι κάποια ξένη δύναμη διαθέτει κάποιο όπλο ή συσκευή που είναι ικανή να προκαλέσει τα μυστηριώδη περιστατικά.

Η μυστηριώδης ασθένεια εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 2016, όταν μια ομάδα διπλωματών που στάθμευαν στην πρωτεύουσα της Κούβας, την Αβάνα, άρχισαν να αναφέρουν συμπτώματα όπως ζάλη και ακραίους πονοκεφάλους. Τα επόμενα χρόνια, έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων  τουλάχιστον 60 περιστατικών στη Μπογκοτά της Κολομβίας και στη Βιέννη της Αυστρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v