Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρώτη διεθνής πώληση ομολόγων μετά τον σεισμό από την Τουρκία

Αντλησε 2,25 δισ. δολάρια. Εχει εξασφαλίσει μέχρι στιγμής φέτος 5 δισ. δολάρια από διεθνές χρέος μέσω δύο ντιλ, ποσό που είναι το μισό του στόχου της για 10 δισ. δολάρια το 2023.

Πρώτη διεθνής πώληση ομολόγων μετά τον σεισμό από την Τουρκία

Η Τουρκία δανείστηκε 2,25 δισ. δολάρια στην πρώτη διεθνή προσφορά ομολόγων. μετά τους καταστροφικούς σεισμούς του περασμένου μήνα.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το υπουργείο Οικονομικών πούλησε ομόλογα σε δολάρια λήξης στις 14 Μαρτίου 2029 με απόδοση 9,5%, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει το θέμα, το οποίο ζήτησε να μην κατονομαστεί επειδή δεν είχε εξουσιοδότηση να μιλήσει δημόσια για αυτό.

Οι ζημιές από τους σεισμούς ενίσχυσαν τις οικονομικές πιέσεις σε μια χώρα που ήδη παλεύει με την επιβράδυνση της ανάπτυξης και τον ανεξέλεγκτο πληθωρισμό ενόψει των εκλογών του Μαΐου, όταν ο μακροβιότερος ηγέτης της χώρας, πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα επιδιώξει άλλη μια πενταετή θητεία.

Η πιο πρόσφατη προσέγγιση της Τουρκίας στις διεθνείς αγορές χρέους ήρθε επίσης μετά από πιο επιθετικά σχόλια του προέδρου της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ, η ένδειξη του οποίου για επιτάχυνση των αυξήσεων των επιτοκίων στις ΗΠΑ προκάλεσε αύξηση στο κόστος δανεισμού των αναδυόμενων αγορών.

Η Τουρκία έχει εξασφαλίσει μέχρι στιγμής φέτος 5 δισ. δολάρια από διεθνές χρέος μέσω δύο ντιλ, ποσό που είναι το μισό του στόχου της για 10 δισ. δολάρια για το 2023. Άντλησε 11 δισ. δολάρια μέσω παγκόσμιων πωλήσεων ομολόγων το 2022.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v