Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πεσκόφ: Η Ρωσία δεν σχετίζεται με τον νόμο για ξένους πράκτορες στη Γεωργία

Αιχμές για τη Ουάσιγκτον άφησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. «Αν το καταλαβαίνουμε σωστά, μια από τις εκδοχές του γεωργιανού νομοσχεδίου ήταν στην πραγματικότητα πολύ παρόμοια με τον νόμο των ΗΠΑ για αυτό το θέμα.»

Πεσκόφ: Η Ρωσία δεν σχετίζεται με τον νόμο για ξένους πράκτορες στη Γεωργία

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία δεν έχει καμία σχέση με το νομοσχέδιο για τους ξένους πράκτορες στη Γεωργία, το οποίο έχει προκαλέσει διαμαρτυρίες στη χώρα.

«Το Κρεμλίνο δεν έχει εμπνεύσει τίποτα και δεν έχει απολύτως καμία σχέση με αυτό», τόνισε ο Πεσκόφ, γράφει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Ο Πεσκόφ είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν πρωτοπόροι όσον αφορά τέτοιους νόμους αφήνοντας αιωρούμενους υπαινιγμούς .

«Αν το καταλαβαίνουμε σωστά, μια από τις εκδοχές του γεωργιανού νομοσχεδίου ήταν στην πραγματικότητα πολύ παρόμοια με τον νόμο των ΗΠΑ για αυτό το θέμα. Η δεύτερη εκδοχή δεν έμοιαζε τόσο με τον αμερικανικό νόμο και ήταν πολύ πιο επιεικής. Ωστόσο, φυσικά δεν έχουμε καμία σχέση με κανένα από αυτά», είπε ο Πεσκόφ και πρόσθεσε ότι η αναταραχή στη Γεωργία προκαλεί ανησυχία.

Ο εκπροσωπος του Κρεμλίνου σημείωσε επίσης πως με την γειτονική Γεωργία παρόλο που στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν σχέσεις είναι σίγουρα σημαντικό να υπάρχει ειρήνη στα σύνορα της Ρωσίας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v