Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ετοιμη η Πολωνία να στείλει μαχητικά MiG στην Ουκρανία

Εάν πραγματοποιηθεί η κίνηση θα συνιστά μια απόφαση-ορόσημο, καθώς σπάει το πολιτικό ταμπού μεταξύ των δυτικών συμμάχων σε ό,τι αφορά την αποστολή μαχητικών αεροσκαφών.

Ετοιμη η Πολωνία να στείλει μαχητικά MiG στην Ουκρανία

Η Πολωνία μπορεί να στείλει σοβιετικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 στην Ουκρανία σε τέσσερις έως έξι εβδομάδες, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι, χωρίς να διευκρινίσει τον ακριβή αριθμό.

Εάν πραγματοποιηθεί η κίνηση θα συνιστά μια απόφαση-ορόσημο, που θα σπάσει το πολιτικό ταμπού μεταξύ των δυτικών συμμάχων σε ό,τι αφορά την αποστολή μαχητικών αεροσκαφών.

Ο Πολωνός πρόεδρος από την πλευρά του δήλωσε ότι η χώρα του δεν έχει την δυνατότητα να διαθέσει κανένα από τα 48 F-16 που έχει, καθώς μια τέτοια κίνηση θα απαιτούσε κοινή απόφαση από τα μέλη του ΝΑΤΟ.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει ζητήσει μαχητικά αεροσκάφη από τις πρώτες ημέρες της εισβολής της Ρωσίας. Εκείνη την εποχή, η Πολωνία προσφέρθηκε να στείλει μερικά από τα MiG της μέσω αμερικανικής αεροπορικής βάσης στη Γερμανία. Η πρόταση απορρίφθηκε από το Πεντάγωνο, θυμίζει το Bloomberg.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v