Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό τεσσάρων ετών η δημοτικότητα Μακρόν

Από τον Δεκέμβριο, η δημοτικότητα του Μακρόν έχει πέσει 8 μονάδες

Σε χαμηλό τεσσάρων ετών η δημοτικότητα Μακρόν

Η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν έχει βουλιάξει στο χαμηλότερο επίπεδο από τις ημέρες των διαδηλώσεων των Κίτρινων Γιλέκων στις αρχές του 2019, έδειξε δημοσκόπηση, καθώς αυξάνεται η αντιπαράθεση στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η έρευνα της Ifop για την εφημερίδα Le Journal du Dimanche δείχνει ότι το 28% των ερωτηθέντων είναι ικανοποιημένο με την απόδοση του Μακρόν, μειωμένο κατά 4 μονάδες σε σχέση με έναν μήνα πριν. Το ποσοστό αποδοχής της πρωθυπουργού Ελίζαμπεθ Μπορν παρέμεινε αμετάβλητο στο 29%.

Η απόφαση του Γάλλου προέδρου να θέσει σε ισχύ την αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού με προεδρικό διάταγμα πυροδότησε αντιδράσεις, με την κυβέρνηση να είναι αντιμέτωπη με προτάσεις μομφής στη Βουλή.

Τα συνδικάτα έχουν υποσχεθεί να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στον νόμο, ενώ διαδηλωτές σχεδιάζουν  πανεθνική δράση την Πέμπτη. Μικρότερες πορείες πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα αυτό το Σαββατοκύριακο.

Από τον Δεκέμβριο, η δημοτικότητα του Μακρόν έχει πέσει 8 μονάδες. Η έρευνα της Ifop έγινε σε 1.928 άτομα διαδικτυακά και τηλεφωνικά από τις 9 Μαρτίου έως τις 16 Μαρτίου, την ημέρα που η κυβέρνηση προώθησε την πρόταση συνταξιοδότησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v