Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Μοοdy's βλέπει κίνδυνο διάχυσης της τραπεζικής «αναταραχής»

Αναλυτές της Moody’s προειδοποιούν ότι υπάρχει κίνδυνος οι αξιωματούχοι να μην καταφέρουν να περιορίσουν την τρέχουσα αναταραχή χωρίς μακροπρόθεσμες και δυνητικά σοβαρές επιπτώσεις εντός και πέρα του τραπεζικού τομέα.

Η Μοοdys βλέπει κίνδυνο διάχυσης της τραπεζικής «αναταραχής»

Παρά τη γρήγορη αντίδραση των ρυθμιστικών αρχών και της αμερικανικές κυβέρνησης, υπάρχει αυξανόμενος κίνδυνος οι πιέσεις στο τραπεζικό σύστημα να διαχυθούν και σε άλλους τομείς της αμερικανικές οικονομίες, προκαλώντας μεγαλύτερη οικονομική ζημιά από ότι αναμενόταν, τονίζεται σε έκθεση τις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, αναλυτές της Moody’s προειδοποιούν ότι υπάρχει κίνδυνος οι αξιωματούχοι «να μην καταφέρουν να περιορίσουν την τρέχουσα αναταραχή χωρίς μακροπρόθεσμες και δυνητικά σοβαρές επιπτώσεις εντός και πέρα του τραπεζικού τομέα».

Ωστόσο, το βασικό σενάριο του οίκου αξιολόγησης είναι ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι θα τα καταφέρουν.

Η προειδοποίηση της Moody’s έρχεται μία ημέρα αφότου ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ διαβεβαίωσε τους Αμερικανούς ότι η κεντρική τράπεζα θα χρησιμοποιήσει τα εργαλεία της για να προστατεύσει τους καταθέτες.

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, η Moody’s εκτιμά ότι υπάρχουν τρία δυνητικά κανάλια μετάδοσης της κρίσης.

Το πρώτο είναι μέσω του περιορισμού της χορήγησης δανείων στις επιχειρήσεις από τις τράπεζες, το δεύτερο μέσω της άμεσης έκθεσης ιδιωτικών και δημόσιων οντοτήτων σε προβληματικές τράπεζες και το τρίτο μέσω κάποιου σφάλματος από τους φορείς άσκησης πολιτικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v