Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία: «Μπλόκο» στο ChatGPΤ λόγω παραβίασης προσωπικών δεδομένων

Η εφαρμογή ChatGPT παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία για προσωπικά δεδομένα, σύμφωνα με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Ιταλίας.

Ιταλία: «Μπλόκο» στο ChatGPΤ λόγω παραβίασης προσωπικών δεδομένων

H Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Ιταλίας διέταξε την Παρασκευή την απαγόρευση της δημοφιλούς εφαρμογής τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT.

Όπως μεταδίδει το Politico, η ιταλική αρχή ανακοίνωσε ότι θα μπλοκάρει την OpenAI, την αμερικανική εταιρεία που έχει εξελίξει την εφαρμογή, από την επεξεργασία δεδομένων Ιταλών χρηστών. 

Η διαταγή έχει προσωρινό χαρακτήρα μέχρι η εταιρεία να προσαρμοστεί με τον ευρωπαϊκό νόμο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, την περίφημη οδηγία GDPR. 

Η ιταλική αρχή ανέφερε ότι η εταιρεία δεν διαθέτει επαρκή νομική δικαιολόγηση για «τη μαζική συλλογή και αποθήκευση προσωπικών δεδομένων για την "εκπαίδευση" των αλγόριθμων του GhatGPΤ». 

Η εταιρεία OpenAI είχε υποστεί παραβίαση δεδομένων (data breach) που σχετίζονταν με τις συνομιλίες των χρηστών και τις πληροφορίες πληρωμής των συνδρομητών της υπηρεσίας, ανέφερε η αρχή. Σημείωσε επίσης ότι η OpenAI δεν επαληθεύει την ηλικία των χρηστών και εκθέτει «ανήλικους σε απολύτως ακατάλληλες απαντήσεις».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v