Αδύναμα τα εργοστάσια στην Ασία, χειρόφρενο τράβηξε η Κίνα

Χειρόφρενο τράβηξε η κινεζική μεταποίηση, με τον ΡΜΙ στις 50 μονάδες, σημείο που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση. Υφεση σε Ιαπωνία και Νότια Κορέα.

Αδύναμα τα εργοστάσια στην Ασία, χειρόφρενο τράβηξε η Κίνα

Η εργοστασιακή δραστηριότητα της Ασίας αποδυναμώθηκε τον Μάρτιο καθώς η ήπια ζήτηση στο εξωτερικό πλήττει την παραγωγή, υποδηλώνοντας ότι η επιδείνωση των παγκόσμιων προοπτικών θα παραμείνει τροχοπέδη στην ανάκαμψη της περιοχής και θα κρατήσει τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής σε επιφυλακή.

Oπως μεταδίδει το Reuters, η εξαρτώμενη από τις εξαγωγές Ιαπωνία και Νότια Κορέα είδαν αμφότερες τη συρρίκνωση της μεταποιητικής δραστηριότητας τον Μάρτιο, ενώ η ανάπτυξη στην Κίνα τράβηξε χειρόφρενο.

«Με την παγκόσμια ανάπτυξη να παραμένει αδύναμη τα επόμενα τρίμηνα, αναμένουμε ότι η μεταποιητική παραγωγή στην Ασία θα παραμείνει υπό πίεση», δήλωσε ο Shivaan Tandon, αναδυόμενος οικονομολόγος από την Ασία στην Capital Economics.

Ο δείκτης υπεύθυνων προμηθειών Caixin/S&P Global (PMI) για την κινεζική μεταποίηση διαμορφώθηκε στο 50,0 τον Μάρτιο, πολύ χαμηλότερος από τις προβλέψεις της αγοράς για 51,7 και κάτω από το 51,6 του Φεβρουαρίου.

Είναι κάτω από τις 50 μονάδες που διαχωρίζουν την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v