Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στρατιωτικές πληροφορίες από τις ΗΠΑ πήρε το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι

Η Κίνα μπόρεσε να ελέγξει το αερόστατο. Κατάφερε να κάνει πολλαπλά περάσματα πάνω από στρατιωτικές τοποθεσίες και να μεταδώσει τις πληροφορίες στο Πεκίνο σε πραγματικό χρόνο, σύμφωνα με το NBC.

Στρατιωτικές πληροφορίες από τις ΗΠΑ πήρε το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι

Το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι που πέταξε στις ΗΠΑ κατάφερε να συγκεντρώσει πληροφορίες από πολλές ευαίσθητες αμερικανικές στρατιωτικές τοποθεσίες, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης Μπάιντεν να το εμποδίσει, σύμφωνα με δύο εν ενεργεία ανώτερους αξιωματούχους των ΗΠΑ και έναν πρώην ανώτερο αξιωματούχο της κυβέρνησης.

Oπως μεταδίδει το NBC, η Κίνα μπόρεσε να ελέγξει το αερόστατο, ώστε να καταφέρει να κάνει πολλαπλά περάσματα πάνω από ορισμένες από τις τοποθεσίες και να μεταδώσει τις πληροφορίες που συνέλεξε στο Πεκίνο σε πραγματικό χρόνο, είπαν οι τρεις αξιωματούχοι.

Οι πληροφορίες που συνέλεξε η Κίνα προέρχονταν κυρίως από ηλεκτρονικά σήματα, τα οποία μπορούν να ληφθούν από οπλικά συστήματα ή να περιλαμβάνουν επικοινωνίες από το προσωπικό της βάσης, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Οι πηγές ανέφεραν ότι οι προσπάθειες των ΗΠΑ για τον περιορισμό των εκπομπών σημάτων και την απόκρυψη ορισμένων στόχων περιόρισαν με επιτυχία το εύρος των δεδομένων που συγκεντρώθηκαν από το μπαλόνι. Πρόσθεσαν ότι περιείχε μηχανισμό αυτοκαταστροφής και ότι δεν είναι σαφές γιατί δεν ενεργοποιήθηκε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v