Γερμανία: Βαριά «καμπάνα» στην EΥ για τη Wirecard

Το μέλος των Big Four τιμωρήθηκε με αποκλεισμό δύο ετών από τη γερμανική αγορά για παραβιάσεις καθήκοντος στον έλεγχο της Wirecard.

Γερμανία: Βαριά «καμπάνα» στην EΥ για τη Wirecard

Οι γερμανικές εποπτικές αρχές απαγόρευσαν στην EY να αναλάβει ως πελάτη οποιαδήποτε εισηγμένη εταιρεία στη Γερμανία, καταλογίζοντας τις ευθύνες για τον έλεγχο της Wirecard.

H απόφαση-ορόσημο της αρμόδιας γερμανικής εποπτικής αρχής Apas περιλαμβάνει επίσης πρόστιμο 500.000 ευρώ για την EY και πρόστιμα μεταξύ 23.000 και 300.000 ευρώ για πέντε πρώην και νυν υπαλλήλους της ελεγκτικής εταιρείας. 

Η Apas ανέφερε σε ανακοίνωση «ότι θεωρεί ως αποδεδειγμένες τις παραβιάσεις καθήκοντος κατά τη διάρκεια των ελέγχων της Wirecard και της Wirecard Bank από το 2016 έως το 2018».

Όπως ανέφεραν πηγές στους Financial Times, δεν υπήρξε επίσημη απόφαση για το αν η EY παραβίασε τους κανόνες από πρόθεση ή από αμέλεια. 

«Αυτός ο διετής αποκλεισμός είναι μια βαριά τιμωρία, που δεν έχουμε ξαναδεί στη Γερμανία», τόνισε ο Κλάους Πέτερ-Νόιμαν, πρόεδρος της γερμανικής ένωσης δημόσιων ελεγκτών. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v