Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καμπάνα $16 εκατ. στο TikTok από τη Βρετανία

Δεν κατάφερε να προστατεύσει τα δεδομένα των παιδιών, σημειώνει η αρμόδια ρυθμιστική αρχή. Νέο χτύπημα στην κινεζική εφαρμογή, εν μέσω απαγόρευσής της από κυβερνητικές συσκευές σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και πολλές άλλες χώρες.

Καμπάνα $16 εκατ. στο TikTok από τη Βρετανία

Πρόστιμο 12,7 εκατ. λιρών (15,9 εκατ. δολαρίων) επιβλήθηκε στο TikTok από τις ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου για την αποτυχία να προστατεύσει τα δεδομένα των παιδιών. Πρόκειται για ένα νέο χτύπημα στην κινεζική εφαρμογή, καθώς αντιμετωπίζει έντονο έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές παγκοσμίως.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η αρμόδια Αρχή Πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι επέβαλε πρόστιμο στο TikTok για «ορισμένες παραβιάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας δεδομένων, συμπεριλαμβανομένης της παράλειψης νόμιμης χρήσης των προσωπικών δεδομένων των παιδιών».

Η Αρχή είχε προηγουμένως προτείνει την επιβολή προστίμου 25 εκατ. λιρών στο TikTok για την εν λόγω παραβίαση απορρήτου. Η απόφαση έρχεται εν μέσω εκκλήσεων για απαγόρευση της εφαρμογής στις ΗΠΑ για λόγους εθνικής ασφάλειας και αφού οι κυβερνήσεις στις ΗΠΑ, στο Ηνωμένο Βασίλειο και πολλές άλλες χώρες απαγόρευσαν την εφαρμογή από κυβερνητικές συσκευές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v