Γιατί απαγόρευσε η Ιταλία το ChatGPT

Το δημοφιλές chatbot τεχνητής νοημοσύνης αποθηκεύει τις συνομιλίες με τους χρήστες, βάζοντας σε καθεμία έναν τίτλο. Τι συνέβη με αυτούς τους τίτλους.

Γιατί απαγόρευσε η Ιταλία το ChatGPT

Η Ιταλία έγινε η πρώτη χώρα στη Δύση που απαγόρευσε το ChatGPT, το δημοφιλές chatbot τεχνητής νοημοσύνης από την αμερικανική startup OpenAI.

Οπως μεταδίδει το CNBC, την περασμένη εβδομάδα, το Ιταλικό Παρατηρητήριο Προστασίας Δεδομένων διέταξε το OpenAI να σταματήσει προσωρινά την επεξεργασία δεδομένων Ιταλών χρηστών, εν μέσω έρευνας για ύποπτη παραβίαση των αυστηρών κανονισμών απορρήτου της Ευρώπης.

Η ρυθμιστική αρχή, η οποία είναι επίσης γνωστή ως Garante, ανέφερε μια παραβίαση δεδομένων στο OpenAI, που επέτρεπε στους χρήστες να βλέπουν τους τίτλους των συνομιλιών που είχαν άλλοι χρήστες με το chatbot.

«Δεν φαίνεται να υπάρχει νομική βάση που να υποστηρίζει τη μαζική συλλογή και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, προκειμένου να "εκπαιδευτούν" οι αλγόριθμοι στους οποίους βασίζεται η πλατφόρμα», δήλωσε η Garante.

Η Garante επισήμανε επίσης τις ανησυχίες σχετικά με την έλλειψη ηλικιακών περιορισμών στο ChatGPT καθώς και το ότι το chatbot μπορεί να εμφανίζει λανθασμένες πληροφορίες στις απαντήσεις του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v