Προστασία από Ρωσία σε περίπτωση επίθεσης ζητά ο Λουκασένκο

«Στις συνομιλίες με τον Πούτιν ακούστηκε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία θα προστάτευε τη Λευκορωσία σαν να είναι δικό της έδαφος. Αυτό είναι το είδος της ασφάλειας που χρειαζόμαστε», είπε ο πρόεδρος της χώρας.

Προστασία από Ρωσία σε περίπτωση επίθεσης ζητά ο Λουκασένκο

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο επανέλαβε τη Δευτέρα ότι η χώρα του χρειάζεται εγγυήσεις ότι η Ρωσία θα την προστατεύσει σαν να ήταν μέρος του εδάφους της, σε περίπτωση ξένης επίθεσης.

«Εθεσα αυτό το θέμα στις διαπραγματεύσεις με τον Πρόεδρο της Ρωσίας. Με υποστήριξε απόλυτα σε όλους τους τομείς. Και λέει ότι πρέπει να αναθεωρήσουμε όλες τις συνθήκες και τις συμφωνίες μας, Λευκορωσία και Ρωσία, για να δούμε ποια κανονιστική νομική πράξη διακρατικού χαρακτήρα πρέπει να εγκριθεί προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρης ασφάλεια της Λευκορωσίας», δήλωσε ο Λουκασένκο στο Sputnik Λευκορωσίας, πριν από τη συνάντησή του με το Ρώσο υπουργό Αμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

«Γενικά, στις συνομιλίες (με τον Πούτιν) ακούστηκε ότι σε περίπτωση επίθεσης κατά της Λευκορωσίας, η Ρωσική Ομοσπονδία θα προστάτευε τη Λευκορωσία ως δικό της έδαφος. Αυτές είναι το είδος της ασφάλειας (εγγυήσεις) που χρειαζόμαστε», ανέφερε ο Λουκασένκο, σύμφωνα με το Reuters.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v