Πρώτος θάνατος ανθρώπου από κοινή γρίπη πτηνών στην Κίνα

Μια 56χρονη γυναίκα με πολλαπλά προβλήματα υγείας υπέκυψε στο στέλεχος H3N8 της γρίπης των πτηνών στις 16 Μαρτίου, αφού νοσηλεύτηκε με πνευμονία στις αρχές του μήνα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Πρώτος θάνατος ανθρώπου από κοινή γρίπη πτηνών στην Κίνα

Τον πρώτο θάνατο ανθρώπου από ένα στέλεχος της γρίπης των πτηνών που κυκλοφορεί ευρέως σε ζώα, αλλά σπάνια έχει περάσει στους ανθρώπους, ανακοίνωσε η Κίνα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για στενή παρακολούθηση για τον εντοπισμό μελλοντικών κινδύνων.

Oπως μεταδίδει το Bloomberg, μια 56χρονη γυναίκα με πολλαπλά προβλήματα υγείας υπέκυψε στο στέλεχος H3N8 της γρίπης των πτηνών στις 16 Μαρτίου αφού νοσηλεύτηκε με πνευμονία στις αρχές του μήνα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Μια προκαταρκτική έρευνα έδειξε ότι η μόλυνση προήλθε από έκθεση σε αγορά ζώντων πουλερικών, όπου στη συνέχεια εντοπίστηκε γρίπη των πτηνών.

Δεν έχει υπάρξει κανένα σημάδι μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο, ανέφερε η υπηρεσία, επικαλούμενη πληροφορίες από την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας που έλαβε στις 27 Μαρτίου.

Αν και η λοίμωξη δεν προκλήθηκε από τον επίφοβο ιό H5N1 που αποδεκατίζει κοπάδια πουλερικών και άγρια πτηνά τα τελευταία χρόνια και έχει δείξει ικανότητα μετάδοσης μεταξύ θηλαστικών, είναι αιτία επαγρύπνησης, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΠΟΥ. Η ακριβής πηγή της μόλυνσης παραμένει άγνωστη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v