EY: Φρένο στο σχέδιο διάσπασης των ελεγκτικών και συμβουλευτικών μονάδων

Το «Project Everest» συνάντησε την αντίσταση ορισμένων εταίρων, κόντρα στις ανησυχίες των ρυθμιστικών αρχών. Η ακύρωσή του φέρνει εξοικονόμηση τουλάχιστον 500 εκατ. δολ. στις επιχειρήσεις της πολυεθνικής στις ΗΠΑ.

EY: Φρένο στο σχέδιο διάσπασης των ελεγκτικών και συμβουλευτικών μονάδων

Ακύρωσε το σχέδιο διάσπασης των ελεγκτικών και συμβουλευτικών μονάδων της η εταιρεία EY, φρενάροντας μια προτεινόμενη αναδιάρθρωση των επιχειρήσεών της που είχε σκοπό να αντιμετωπίσει ανησυχίες σχετικά με πιθανές συγκρούσεις συμφερόντων και εξοικονομώντας με αυτό τον τρόπο κόστος 500 εκατ. δολαρίων, μεταδίδουν οι Financial Times.

Η εταιρεία, ένας από τους λογιστικούς γίγαντες της Big Four, ανακοίνωσε τα σχέδια για διάσπαση τον Σεπτέμβριο, αφού οι ρυθμιστικές αρχές εξέφρασαν ανησυχίες ότι το τμήμα ελεγκτών δεν θα εργαζόταν δίκαια για πελάτες που απασχολούν την EY και ως σύμβουλό τους, γράφει το Reuters

Όμως το σχέδιο, με την κωδική ονομασία «Project Everest», βρήκε την αντίσταση ορισμένων εταίρων της EY. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της στις ΗΠΑ αποφάσισε να μην προχωρήσει στη διάσπαση.

Εάν η διάσπαση είχε επικυρωθεί, θα ήταν η μεγαλύτερη αναδιάρθρωση στον τομέα των λογιστικών υπηρεσιών από το 2002, όταν κατέρρευσε η Arthur Andersen μετά το σκάνδαλο της Enron, μειώνοντας τους Big Five του κλάδου σε Big Four.

Η βρετανική ρυθμιστική αρχή Financial Reporting Council είχε ζητήσει το 2020 από τις τέσσερις μεγάλες εταιρείες να διαχωρίσουν τις ελεγκτικές υπηρεσίες τους στη χώρα σε αυτόνομες επιχειρήσεις ως τον Ιούνιο του 2024.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v