Τζούμπα: Ασφαλείς οι δρόμοι του πετρελαίου στο Σουδάν

Ρέει κανονικά προς τα δεξαμενόπλοια στην Ερυθρά Θάλασσα το πετρέλαιο από το Νότιο Σουδάν, μέσω των αγωγών στη γειτονική χώρα που σπαράσσεται από τον εμφύλιο. «Επηρεάζονται ήπια» οι εφοδιαστικές αλυσίδες.

Τζούμπα: Ασφαλείς οι δρόμοι του πετρελαίου στο Σουδάν

Η παραγωγή πετρελαίου στο Νότιο Σουδάν ρέει κανονικά παρά τις σφοδρές μάχες στο Σουδάν, όπου εξάγεται το αργό, σύμφωνα με υπουργό της κυβέρνησης που επικαλείται το Bloomberg.

Οι συγκρούσεις, που ξέσπασαν στο Σουδάν στις 15 Απριλίου, συνεχίζονται εν μέσω προσπαθειών για επίτευξη εκεχειρίας. Το Νότιο Σουδάν, που ανεξαρτητοποιήθηκε από τον βόρειο γείτονά του το 2011, βασίζεται σε αγωγούς πάνω από 1.500 χιλιομέτρων που διασχίζουν το Σουδάν για να μεταφέρουν αργό πετρέλαιο σε δεξαμενόπλοια στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ο υπουργός Πετρελαίου του Νοτίου Σουδάν Puot Kang Chol δήλωσε ότι οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των αγωγών, των αντλιοστασίων και του εξαγωγικού τερματικού σταθμού στη θάλασσα στο Σουδάν, είναι καλά προστατευμένες και ασφαλείς. Η παραγωγή παρέμεινε σταθερή, στα 169.141 βαρέλια την ημέρα, ενώ υπάρχουν σχέδια έκτακτης ανάγκης για τη διατήρησή της, είπε σε δημοσιογράφους στην πρωτεύουσα Τζούμπα.

Η σύγκρουση έχει επιβραδύνει τις εφοδιαστικές αλυσίδες προς τον Νότο, σύμφωνα με τον υπουργό, επηρεάζοντας «ήπια» την παράδοση εξοπλισμού και απαραίτητων υλικών στα πετρελαϊκά κοιτάσματα, ενώ εκπονούνται σχέδια για τη χρήση ασφαλέστερων εναλλακτικών οδών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v