Microsoft και Google δείχνουν ότι αντέχουν οι τεχνολογικοί γίγαντες

Καλύτερα από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές κινήθηκαν βασικές δραστηριότητές τους το πρώτο τρίμηνο. Πώς πήγε το cloud της Microsoft και πώς οι διαφημίσεις της Google. Η μετοχή της Microsoft κάνει άλμα 8% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall.

Microsoft και Google δείχνουν ότι αντέχουν οι τεχνολογικοί γίγαντες

Καλύτερα από το αναμενόμενο πήγαν οι βασικές δραστηριότητες της Microsoft και της μητρικής της Google, Alphabet, το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, οδηγώντας όχι μόνο τις δικές τους μετοχές υψηλότερα αλλά και των αντίπαλων εταιρειών τεχνολογίας, που αναμένονται να δημοσιεύσουν αποτελέσματα αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, τα έσοδα στο τμήμα cloud της Microsoft αυξήθηκαν κατά 16% τους πρώτους τρεις μήνες του 2023. Η άνοδος ήταν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη και διέλυσε τους φόβους για απότομη επιβράδυνση των δαπανών των εταιρικών πελατών τους, μετά την έκρηξη των ψηφιακών υπηρεσιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Το διαφημιστικό κομμάτι της αναζήτησης της Google ξεπέρασε επίσης τις προβλέψεις και επέστρεψε στην ανάπτυξη, με τα έσοδα να αυξάνονται κατά 2% το πρώτο τρίμηνο, μετά από πτώση 2% τους τελευταίους τρεις μήνες της περασμένης χρονιάς.

Οι μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας αναμενόταν να σημειώσουν μικρή ανάπτυξη ή και καθόλου, το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στα τέλη Μαρτίου, λόγω των δύσκολων συγκρίσεων με το δυνατό ξεκίνημα του 2022 και της επιβράδυνσης των δαπανών που έπληξε πολλά τμήματά τους.

Η μετοχή της Microsoft κάνει άλμα 8% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall και της Alphabet 1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v