Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Comeback σε αύξηση εσόδων για τη Meta, άλμα 12% για τη μετοχή

Αυξήθηκαν κατά 3% το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς από πέρυσι, φτάνοντας στα $28,6 δισ., ξεπερνώντας τις προβλέψεις για ελαφρά πτώση. Τα άτομα που χρησιμοποιούν τουλάχιστον μία από τις εφαρμογές της Meta αυξήθηκαν κατά 5%, σε κάτι περισσότερο από 3 δισεκατομμύρια.

Comeback σε αύξηση εσόδων για τη Meta, άλμα 12% για τη μετοχή

Επιστροφή σε αύξηση εσόδων μετά από τρία τρίμηνα πτώσης ανακοίνωσε η μητρική του Facebook Meta, ανεβάζοντας τις μετοχές της κατά 12% και ανοίγοντας τον δρόμο για να προχωρήσει σε ένα μεγάλο στοίχημα στην τεχνητή νοημοσύνη.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η μητρική των Facebook, Instagram και WhatsApp πρόσθεσε περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια δολάρια στην κεφαλαιοποίησή της στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Wall, μετά τα κέρδη της Τετάρτης που έδειξαν σημάδια ανάκαμψης στη διαφημιστική της δραστηριότητα.

Τα έσοδα τους πρώτους τρεις μήνες του 2023 αυξήθηκαν κατά 3% από πέρυσι, στα 28,6 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για ελαφρά πτώση.

Στο τρέχον τρίμηνο, έχει προβλέψει έσοδα μεταξύ 29,5 δισεκατομμυρίων και 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων, πάνω από τις προσδοκίες για άνοδο στα 29,46 δισ. δολάρια.

Τα καθαρά κέρδη το πρώτο τρίμηνο μειώθηκαν κατά 24% στα 5,7 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ο αριθμός των ατόμων που χρησιμοποιούν τουλάχιστον μία από τις εφαρμογές της Meta αυξήθηκε κατά 5%, σε κάτι περισσότερο από 3 δισεκατομμύρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v