Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία: Απορρίπτει αίτημα για αμερικανική επίσκεψη στον δημοσιογράφο της WSJ

Η απόφαση ελήφθη ως αντίποινα στην άρνηση της Ουάσιγκτον να εκδώσει βίζα σε Ρώσους δημοσιογράφους που συνόδευαν τον ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Ρωσία: Απορρίπτει αίτημα για αμερικανική επίσκεψη στον δημοσιογράφο της WSJ

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι απέρριψε ένα αίτημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Μόσχα να επισκεφθούν μέλη της πρεσβείας στις 11 Μαΐου τον κρατούμενο δημοσιογράφο της Wall Street Journal, Έβαν Γκέρσκοβιτς (φωτ).

Το ρωσικό ΥΠΕΞ ανέφερε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη ως αντίποινα στην άρνηση της Ουάσινγκτον να εκδώσει βίζα σε Ρώσους δημοσιογράφους που συνόδευαν τον Ρώσο ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Ο Γκέρσκοβιτς συνελήφθη τον περασμένο μήνα και κατηγορήθηκε από τη Ρωσία για κατασκοπεία, κατηγορίες που ο ίδιος αρνείται.

Σε «απάντηση», «η πρεσβεία των ΗΠΑ ενημερώθηκε ότι το αίτημά της για μια προξενική επίσκεψη στις 11 Μαΐου (για να δει) τον Έβαν Γκέρσκοβιτς, ένας Αμερικανός πολίτης που κρατείται για κατασκοπεία, απορρίπτεται», υπογραμμίζει η ανακοίνωση. «Άλλα πιθανά αντίποινα βρίσκονται επί του παρόντος υπό επεξεργασία».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v