Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γ.Γ. ΟΟΣΑ: Οι μεγαλύτερες προκλήσεις της παγκόσμιας οικονομίας

Ο πληθωρισμός θα παραμείνει υψηλός παγκοσμίως μέχρι και το τέλος του 2024, εκτίμησε στο Φόρουμ των Δελφών ο Mathias Cormann. Οι προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη, το Ουκρανικό και την ενεργειακή κρίση.

Γ.Γ. ΟΟΣΑ: Οι μεγαλύτερες προκλήσεις της παγκόσμιας οικονομίας

Στις νέες προκλήσεις που εμποδίζουν την παγκόσμια ανάπτυξη αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Mathias Cormann, στο πλαίσιο του 8oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ προέβλεψε ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει υψηλός παγκοσμίως μέχρι και το τέλος του επόμενου έτους, ενώ η παγκόσμια ανάπτυξη παραμένει ευάλωτη.

Υπογράμμισε πάντως ότι οι ρυθμοί της παγκόσμιας οικονομίας έχουν βελτιωθεί και δήλωσε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει ανάπτυξη. Οι προβλέψεις για την παγκόσμια ανάπτυξη φέτος ήταν 2,6% και για την επόμενη χρονιά θα είναι 2,9%.

Σε ερώτηση του προέδρου του Φόρουμ κ. Τσομώκου ποιες θεωρεί τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην παγκόσμια οικονομία αυτή την περίοδο, ο κ. Cormann υπογράμμισε ότι είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία, καθώς δεν υπάρχει άμεση προοπτική τερματισμού του, και o δομικός πληθωρισμός που προκαλείται από την άνοδο των τιμών ενέργειας. Ανέφερε επίσης ότι ίσως η μεγαλύτερη απ' όλες τις προκλήσεις είναι η κλιματική αλλαγή, καθώς το φαινόμενο του θερμοκηπίου δεν γνωρίζει σύνορα και πρέπει να αναπτυχθούν πολιτικές από όλα τα κράτη για τη σωτηρία του πλανήτη.

Σημειώνεται ότι αφορμή της παρουσίας του κ. Cormann ήταν και η ίδρυση παραρτήματος του ΟΟΣΑ στην Κρήτη για την ανάδειξη και ανάλυση πολιτικών για το δημογραφικό και τη μετανάστευση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v