Πληρωμή-μαμούθ $279 εκατ. σε «βαθύ λαρύγγι» από τη SEC

Τη μεγαλύτερη αμοιβή στην ιστορία της έδωσε σε πληροφοριοδότη η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Το ποσό ήταν υπερδιπλάσιο από το δεύτερο μεγαλύτερο «βραβείο» της ρυθμιστικής αρχής.

Πληρωμή-μαμούθ $279 εκατ. σε «βαθύ λαρύγγι» από τη SEC

Η SEC αντάμοιξε με 279 εκατ. δολάρια σε καταγγέλτη διαφθοράς που παρείχε κρίσιμες πληροφορίες, ανακοίνωσε η ρυθμιστική αρχή την Παρασκευή.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αμοιβή που έχει δώσει ποτέ η SEC σε πληροφοριοδότη, υπερδιπλάσια από το προηγούμενο «ρεκόρ» των 114 εκατ. δολαρίων από τον Οκτώβριο του 2020.

«Όπως καταδεικνύει η ανταμοιβή αυτή, υπάρχουν ισχυρά κίνητρα για πληροφοριοδότες να προσφέρουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με πιθανές παραβιάσεις του νόμου» τόνισε η SEC σε ανακοίνωση. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, η ρυθμιστική αρχή δεν αποκάλυψε ποια υπόθεση αφορά η ανταμοιβή. 

Οι πληρωμές σε πληροφοριοδότες γίνονται από ένα ταμείο προστασίας των επενδυτών που θέσπισε το Κογκρέσο και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τα πρόστιμα που πληρώνουν οι παραβάτες στη SEC. 

Τα χρήματα που αποκομίζουν οι πληροφοριοδότες κυμαίνονται από 10% ώς 30% του ποσού που λαμβάνει η αρχή όταν τα πρόστιμα υπερβαίνουν το 1 εκατ. δολάρια. 

«Η συνεχής βοήθεια του πλρηφοριοδότη, συμπεριλαμβανομένων πολλών συνεντεύξεων και γραπτών αναφορών, ήταν καθοριστική για την επιτυχία των ενεργειών αυτών» υπογράμμισε η SEC. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v