Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλμα 16% για τις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Πώς πήγαν οι πωλήσεις στην Ελλάδα, η εικόνα στη χώρα μας ανά τύπο καυσίμου. Εκτινάχθηκαν 110% οι εξαγωγές επιβατικών της Κίνας.

Αλμα 16% για τις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Σημαντική άνοδο σημείωσαν οι ευρωπαϊκές ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων τον Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία της ένωσης αυτοκινητοβιομηχανιών της περιοχής που δημοσιεύθηκαν σήμερα Τετάρτη.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο αριθμός των νέων οχημάτων που ταξινομήθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ζώνη Ελεύθερων Συναλλαγών αυξήθηκε κατά 16,1% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο, στις 964.932, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA). 

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση η αύξηση ήταν 17,2%.

Σύμφωνα με την ACEA, το 44% των νέων αυτοκινήτων που πωλήθηκαν την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου στην ΕΕ ήταν ηλεκτρικά οχήματα (EVs), τα οποία περιλαμβάνουν ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία, plug-in υβριδικά και υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα. Εναν χρόνο πριν, το ποσοστό τους ήταν 42%.

H εικόνα για τη χώρα μας σύμφωνα με την ACEA:

Τα νέα αυτοκίνητα ανά τύπο καυσίμου στη χώρα μας, σύμφωνα με την ACEA:

 

Κίνα: Ετήσια αύξηση 110% κατέγραψαν οι εξαγωγές επιβατικών οχημάτων στο πρώτο τετράμηνο του 2023

Οι κινεζικές εξαγωγές οχημάτων διατήρησαν την τάση δυναμικής αύξησης τους κατά το πρώτο τετράμηνο του έτους, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία του αναφερόμενου τομέα.

Συνολικά, 1,37 εκατομμύρια οχήματα εξήχθησαν κατά την ίδια περίοδο, με ετήσια αύξηση 89,2% σύμφωνα με την Ένωση Κατασκευαστών Οχημάτων της Κίνας (CAAM) και το δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι εξαγωγές επιβατικών οχημάτων κατέγραψαν ετήσια αύξηση 110%, στα 1,14 εκατομμύρια μονάδες, ενώ οι εξαγωγές εμπορικών οχημάτων είχαν ετήσια αύξηση 31,5% στις 228.000 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v