Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξενοικιάζει σωρηδόν τα γραφεία της η Deutsche Bank

Μείωση 40% στο αποτύπωμα ακινήτων της στη Φρανκφούρτη σχεδιάζει η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα. Το επιτρέπει η αυξανόμενη τηλεργασία και το απαιτούν οι ανάγκες εξοικονόμησης δαπανών.

Ξενοικιάζει σωρηδόν τα γραφεία της η Deutsche Bank

Η Deutsche Bank επιδιώκει να μειώσει τους χώρους των κεντρικών γραφείων της κατά 40% σε όλη τη Φρανκφούρτη και το γειτονικό Εσμπορν μέχρι το τέλος του 2024, καθώς τα ποσοστά τηλεργασίας στη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα συνεχίζουν να αυξάνονται. Σχεδόν τα δύο τρίτα των εργαζομένων ακολουθούν το υβριδικό μοντέλο εργασίας που προτάθηκε πριν από τρία χρόνια, επιτρέποντας έως και τρεις μέρες δουλειάς από το σπίτι εβδομαδιαίως.

Η τράπεζα, γράφει το Bloomberg, προστίθεται στην αυξανόμενη λίστα εταιρειών που συρρικνώνουν το αποτύπωμά τους σε ακίνητα, καθώς λιγότερο προσωπικό εργάζεται πλήρως στο γραφείο μετά την πανδημία που, μεταξύ άλλων αλλαγών, εισήγαγε μαζικά και την εξ αποστάσεως εργασία. Η τάση εκκένωσης χώρων εργασίας, μάλιστα, προκαλεί ανησυχία στους επενδυτές εμπορικών ακινήτων στις ΗΠΑ.

Για την Deutsche Bank, η περικοπή χώρων γραφείων είναι επίσης βασικό στοιχείο της στρατηγικής εξοικονόμησης δαπανών. Όπως ειπώθηκε στην ετήσια γενική συνέλευση, επί του παρόντος η τράπεζα έχει 3.500 μισθώσεις που αντιπροσώπευαν το μεγαλύτερο μέρος του κόστους ακίνητης περιουσίας της, ύψους 1,4 δισ. ευρώ, πέρυσι.

Η τράπεζα σχεδιάζει να μετακινήσει σε «λίγα κτίρια» το προσωπικό που αυτή τη στιγμή εργάζεται διάσπαρτο σε διάφορα γραφεία, με στόχο να θεσπιστούν «υψηλότερα πρότυπα και να διευκολυνθεί η συνεργασία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v