Η PwC απομακρύνει εννιά στελέχη για σκάνδαλο διαρροής πληροφοριών

Η ελεγκτική εταιρεία έχει βρεθεί στη δίνη σκανδάλου στην Αυστραλία μετά τη δημοσιοποίηση email που αποκαλύπτουν ότι χρησιμοποίησε πληροφορίες σχετικά με αλλαγές στη νομοθεσία για να προσελκύσει πελάτες.

Η PwC απομακρύνει εννιά στελέχη για σκάνδαλο διαρροής πληροφοριών

Η PwC ανέστειλε τη συνεργασία με εννέα στελέχη και δεσμεύτηκε να δημοσιεύσει τα πορίσματα εσωτερικής έρευνας για το σκάνδαλο διαρροής εμπιστευτικών πληροφοριών στο οποίο εμπλέκεται.

Η ελεγκτική εταιρεία έχει βρεθεί στη δίνη του σκανδάλου από τον Φεβρουάριο, μετά τη δημοσιοποίηση των email που αποκαλύπτουν ότι χρησιμοποίησε εμπιστευτικές πληροφορίες σχετικά με αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία από την κυβέρνηση της Αυστραλίας για να προσελκύσει νέες επιχειρήσεις στο πελατολόγιο της.

Στα εννέα στελέχη περιλαμβάνονται και μέλη του του Διοικητικού Συμβουλίου.  

Το προσωπικό της PwC έχει ενημερωθεί να «τεθεί άμεσα σε καθεστώς άδειας... εν αναμονή του αποτελέσματος της έρευνας», σύμφωνα με την εταιρεία.

Ο πρώην επικεφαλής διεθνούς φορολογίας της PwC Πίτερ Κόλινς αποκλείστηκε φέτος από τη φορολογική εποπτική αρχή της Αυστραλίας, επειδή μοιράστηκε εμπιστευτικές πληροφορίες με τους συναδέλφους του σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης να αλλάξει τους νόμους φοροαποφυγής. Τα email δείχνουν πώς η PwC είχε χρησιμοποιήσει εμπιστευτικές πληροφορίες για να προσελκύσει νέες επιχειρήσεις.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v