Σόλομον (Goldman Sachs): Aνθεκτική η οικονομία των ΗΠΑ

Ο τομέας του εμπορικού real estate θα αντιμετωπίσει πιέσεις, προειδοποίησε ο CEO της Goldman Sachs. Δεν βλέπει βαριά ύφεση στις ΗΠΑ.

Σόλομον (Goldman Sachs): Aνθεκτική η οικονομία των ΗΠΑ

O CEO της Goldman Sachs, Ντέιβιντ Σόλομον, εκτιμά ότι οι ΗΠΑ μπορούν να έρθουν αντιμέτωπες με ένα δύσκολο περιβάλλον χαμηλής ανάπτυξης και επίμονου πληθωρισμού ακόμα και αν δεν διολισθήσουν σε ύφεση. 

«Η οικονομία έχει αποδειχθεί εκπληκτικά ανθεκτική. Ο καταναλωτής έχει αποδειχθεί ακόμα πιο ανθεκτικός» τόνισε ο Σόλομον σε συνέδριο του Forbes.

«Νομίζω ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να έχουμε μια πολύ, πολύ βαριά ύφεση με βάση τα στοιχεία που βλέπουμε» υπογράμμισε. «Αλλά πιστεύω ότι όταν είσαι σε ένα περιβάλλον όπου έχεις 0 με 1% ανάπτυξη και πληθωρισμό 3,5% με 4%, αυτό τεχνικά θα είναι σαν ύφεση. Οπότε δεν θα ήταν ιδιαίτερα καλό αν εισερχόμασταν σε αυτού του είδους το περιβάλλον» πρόσθεσε. 

O ίδιος προειδοποίησε παράλληλα ότι ο τομέας του εμπορικού real estate θα αντιμετωπίσει πιέσεις, ενώ ανέφερε ότι η Goldman Sachs αναμένεται να προχωρήσει σε απομειώσεις σε δάνεια που σχετίζονται με εμπορικά ακίνητα το δεύτερο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v