Μακρόν: Ελπίζουμε σε διαπραγματεύσεις μετά την ουκρανική αντεπίθεση

Την προσδοκία επιτυχημένης αντεπίθεσης που θα διαμορφώσει όρους για διαπραγματεύσεις εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος. Θα βοηθήσουμε το Κίεβο όσο χρειαστεί.

Μακρόν: Ελπίζουμε σε διαπραγματεύσεις μετά την ουκρανική αντεπίθεση

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι ελπίζει η στρατιωτική αντεπίθεση της Ουκρανίας κατά των ρωσικών δυνάμεων να είναι όσο το δυνατόν πιο επιτυχημένη και να οδηγήσει σε συνομιλίες.

«Η ουκρανική αντεπίθεση ξεκίνησε πριν από αρκετές ημέρες -αυτή η επίθεση θα διεξαχθεί αρκετές ημέρες ή αρκετούς μήνες», είπε σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς και τον Πολωνό πρόεδρο Αντρέι Ντούντα.

«Ελπίζουμε ότι θα είναι όσο το δυνατόν πιο νικηφόρα, να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε μια φάση διαπραγματεύσεων υπό καλές συνθήκες, αλλά η υποστήριξή μας θα διαρκέσει όσο χρειαστεί».

Οπως σημειώνει το Bloomberg, οι τρεις ηγέτες μίλησαν πριν από ένα δείπνο εργασίας για να συζητήσουν τον συντονισμό της στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο, τις μακροπρόθεσμες εγγυήσεις ασφάλειας για τη διασφάλιση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και μια επερχόμενη σύνοδο κορυφής της συμμαχίας του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.

Ο Μακρόν είπε ότι είχε μια μακρά συνομιλία με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι πριν από λίγες ημέρες, στην οποία συζήτησε την υποστήριξη προς την Ουκρανία. «Έχουμε εντείνει τις παραδόσεις όπλων και πυρομαχικών, τεθωρακισμένων και υλικοτεχνικής υποστήριξης», είπε ο Μακρόν. «Θα συνεχίσουμε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που του έδωσα τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v