Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία: Ρώσοι παραχαράσσουν τις ιστοσελίδες μας

Καμπάνια ψηφιακής παραπληροφόρησης διαρκείας από ρωσικά κέντρα στην Ευρώπη καταγγέλλει η Γαλλίδα ΥΠΕΞ. «Φτιάχνουν ψεύτικες ιστοσελίδες που υποδύονται τις δικές μας, αποτρέψαμε απόπειρα παραβίασης του ιστοτόπου μας», δηλώνει η Κολονά.

Γαλλία: Ρώσοι παραχαράσσουν τις ιστοσελίδες μας

Καμπάνια ψηφιακής παραπληροφόρησης που δρα από τον Σεπτέμβριο εναντίον πολλών ευρωπαϊκών χωρών και στην οποία εμπλέκονται «κρατικές οντότητες ή οντότητες που συνδέονται με το ρωσικό κράτος και ενισχύουν ψευδείς πληροφορίες» έχουν εντοπίσει οι γαλλικές αρχές, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Κατρίν Κολονά δήλωσε ότι στο πλαίσιο της εν λόγω εκστρατείας δημιουργούνται ψεύτικες ιστοσελίδες που υποδύονται γαλλικά μέσα ενημέρωσης, όπως τις εφημερίδες 20 Minutes, Le Monde, Le Parisien και Le Figaro. Επίσης, δημιουργούνται ψεύτικες κυβερνητικές ιστοσελίδες, καθώς και ψεύτικοι λογαριασμοί στα κοινωνικά δίκτυα.

Η εκστρατεία είχε εντοπιστεί εκ των προτέρων με αποτέλεσμα να ληφθούν προληπτικά τεχνικά μέτρα. Το γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών απέτρεψε απόπειρα παραβίασης του ιστοτόπου του, ανακοίνωσε η Κολονά.

Ρωσόφωνα άτομα, ρωσικές πρεσβείες και πολιτιστικά κέντρα, καθώς και «αρκετές ρωσικές εταιρείες», συμμετείχαν στην εκστρατεία, είπε η υπουργός, περιγράφοντάς την ως «υβριδική στρατηγική που εφαρμόζει η Ρωσία για να υπονομεύσει τις συνθήκες για ειρηνικό δημοκρατικό διάλογο».

«Η Γαλλία καταδικάζει αυτές τις ενέργειες, οι οποίες δεν είναι αντάξιες ενός μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», ανέφερε η υπουργός. «Καμία προσπάθεια χειραγώγησης δεν θα αποσπάσει την προσοχή της Γαλλίας από την υποστήριξή της στην Ουκρανία απέναντι στον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v