Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ομπάμα: Βαθιά και αξιοσημείωτη η επίδραση της Ελλάδας στην παγκόσμια Ιστορία

Συνάντηση του Αμερικανού πρώην προέδρου με 100 απόφοιτους του φετινού προγράμματος «Obama Foundation Leaders» σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας.

Ομπάμα: Βαθιά και αξιοσημείωτη η επίδραση της Ελλάδας στην παγκόσμια Ιστορία

«Η επίδραση που είχε η Ελλάδα στην ευρωπαϊκή, δυτική και παγκόσμια Ιστορία είναι βαθύτατη και αξιοσημείωτη, εν μέρει επειδή βρισκόταν στο σταυροδρόμι της Ανατολής, Δύσης, Βορρά και Νότου και υπήρχε εμπόριο, ναυτιλία και ανταλλαγή ιδεών, όπως αυτή που γίνεται μεταξύ των αποφοίτων εδώ», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα απευθυνόμενος σε περίπου 100 απόφοιτους του φετινού προγράμματος «Obama Foundation Leaders» σε συνάντηση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας.

Στην εκδήλωση, που διήρκεσε περίπου 75 λεπτά, συνομίλησαν με τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ τέσσερις απόφοιτοι του προγράμματος, από τη Σλοβακία, τη Μαλαισία, τη Ζιμπάμπουε και τη Ναμίμπια. Ο κ. Ομπάμα τους έθεσε ερωτήματα για όσα αποκόμισαν συμμετέχοντας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, για τα όνειρά τους, για την έννοια της ενσωμάτωσης ανθρώπων αποκλεισμένων από την κοινωνία, αλλά και για το πώς ορίζουν την έννοια της ηγεσίας μέσα από τις προσωπικές τους αξίες. Ο κ. Ομπάμα σχολίασε μεταξύ άλλων: «Ανυπομονώ να σας δω να συνεχίζετε να αλλάζετε τον κόσμο».

Η υποδοχή του κ. Ομπάμα στην αίθουσα ήταν ενθουσιώδης, με τους απόφοιτους του φετινού προγράμματος να τον υποδέχονται με παρατεταμένα χειροκροτήματα.

Μαζί του βρέθηκε επί σκηνής η αδερφή του Μάια Σοετόρο Εντζί, σύμβουλος του Ιδρύματος Ομπάμα.

Την εκδήλωση άνοιξε η Ελληνίδα συμμετέχουσα στο πρόγραμμα του 2023 Ελπίδα Κόκκοτα, ιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Mexoxo.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v