Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ΗΠΑ συγκάλεσαν συνάντηση πυρηνικών δυνάμεων στο Κάιρο

Σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων συζητήθηκε η μείωση του στρατηγικού κινδύνου, τα πυρηνικά δόγματα και η πυρηνική πολιτική, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Συμμετείχαν ακόμη Κίνα, Γαλλία, Ρωσία και Βρετανία.

Οι ΗΠΑ συγκάλεσαν συνάντηση πυρηνικών δυνάμεων στο Κάιρο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συγκάλεσαν συνάντηση σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων από την Κίνα, τη Γαλλία, τη Ρωσία και τη Βρετανία για να συζητήσουν θέματα που σχετίζονται με τα πυρηνικά όπλα, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του στρατηγικού κινδύνου, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Όπως ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η Ουάσινγκτον φιλοξένησε τη συνάντηση στις 13-14 Ιουνίου στο Κάιρο μεταξύ των πέντε χωρών που διαθέτουν πυρηνικά όπλα, χαρακτηρίζοντάς την ως «μια εν εξελίξει ανταλλαγή απόψεων στο πλαίσιο της συνθήκης μη διάδοσης πυρηνικών όπλων (Non-Proliferation Treaty / NPT)».

Οι εμπειρογνώμονες προέρχονταν από τα αντίστοιχα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας των χωρών αυτών, ανέφερε το υπουργείο. «Συζήτησαν τη μείωση του στρατηγικού κινδύνου, καθώς και τα πυρηνικά δόγματα και την πυρηνική πολιτική», προστίθεται στην ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η ΝΡΤ, η οποία τέθηκε σε ισχύ το 1970, έχει ως στόχο να σταματήσει την εξάπλωση της ικανότητας κατασκευής πυρηνικών όπλων και να εγγυηθεί το δικαίωμα των μελών να αναπτύσσουν πυρηνική ενέργεια για ειρηνικούς σκοπούς.

Η συνθήκη επέτρεψε στα πέντε κράτη που διαθέτουν πυρηνικά όπλα - τα οποία είναι τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών - να διατηρήσουν τα πυρηνικά τους οπλοστάσια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v