Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοίγει γραφεία στο Λονδίνο η OpenAI

«Ψήφισε» τη βρετανική πρωτεύουσα στην άτυπη διαμάχη με το Παρίσι για το πού θα στηθεί το τεχνολογικό υπερ-κέντρο της Ευρώπης. Βγαίνει από τα αμερικανικά όρια η πρωτοπόρος της τεχνητής νοημοσύνης και ξανοίγεται σε μια δεξαμενή «ταλέντων παγκόσμιας κλάσης».

Ανοίγει γραφεία στο Λονδίνο η OpenAI

Το Λονδίνο επέλεξε ως έδρα των πρώτων εταιρικών γραφείων της εκτός ΗΠΑ η OpenAI, πρωτοπόρος στην τεχνητή νοημοσύνη και δημιουργός του ChatGPT, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας σήμερα Τετάρτη.

Η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, που έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 10 δισ. δολάρια, βρίσκεται σε μπαράζ προσλήψεων καθώς προσπαθεί να μετατρέψει τη δαπανηρή έρευνα τεχνητής νοημοσύνης σε επιχείρηση, γράφει το Bloomerg. Ο διευθύνων σύμβουλος Σαμ Άλτμαν είπε ότι η εταιρεία με τον κλειστό διοικητικό πυρήνα ενδιαφερόταν να ανοίξει γραφείο στην Ευρώπη, με κύριες υποψήφιες χώρες την Πολωνία, τη Γαλλία ή τη Βρετανία, ώστε μια απ' αυτές να αποτελέσει την έδρα της.

Η αντιπαλότητα μεταξύ Λονδίνου και Παρισιού για να τα τεχνολογικά ηνία της Ευρώπης αυξάνεται. Σε επίσκεψή του στη βρετανική πρωτεύουσα, ο Άλτμαν συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Ρίσι Σουνάκ. Επίσης, επέκρινε τη ρυθμιστική προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά την τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας ότι η OpenAI δεν αποκλείεται να σταματήσει να λειτουργεί στην περιοχή εάν δεν μπορέσει να συμμορφωθεί με τους διαμορφούμενους κανόνες των Βρυξελλών - ωστόσο αργότερα ανασκεύασε.

Σε ανάρτηση ιστολογίου σήμερα Τετάρτη, η OpenAI ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε προσλήψεις σε τομείς έρευνας, μηχανικής και business στο Λονδίνο, πόλη που -όπως την περιέγραψε ο Άλτμαν- διαθέτει «ταλέντο παγκόσμιας κλάσης». Το DeepMind, το ερευνητικό εργαστήριο που οδηγεί τη στρατηγική τεχνητής νοημοσύνης για την Google της Alphabet, από τους κύριους ανταγωνιστές του OpenAI, εδρεύει επίσης στο Λονδίνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v