Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Welt: Πακέτα διακοπών στην Ελλάδα με 1.500 ευρώ

Στην Ελλάδα, οι ξενοδόχοι είχαν αυξήσει τις τιμές μετά από μια καλή περίοδο πριν την τουριστική σεζόν. Τον Φεβρουάριο δεν υπήρχαν all-inclusive διακοπές δύο εβδομάδων τον Αύγουστο με λιγότερο από 1.700 ευρώ/άτομο. Τώρα, υπάρχουν προσφορές €200 φθηνότερα.

Welt: Πακέτα διακοπών στην Ελλάδα με 1.500 ευρώ

Πτωτική τάση έχουν οι τιμές για τα πακέτα διακοπών στην ΕλλάδαΕικόνα: Norbert Schmidt/picture alliance
Πολλοί τουρίστες από το εξωτερικό και ιδίως τη Γερμανία έχουν προγραμματίσει εδώ και καιρό τις διακοπές τους στην Ελλάδα. Τι γίνεται όμως με εκείνους που δεν έχουν κάνει ακόμα κρατήσεις;

«Οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής δεν είναι σε καμία περίπτωση υπερβολικά ακριβές, όπως προβλεπόταν μόλις πριν από λίγες εβδομάδες. Ωστόσο, πρέπει να είναι κανείς ευέλικτος και να ψάξει προσεκτικά», γράφει η εφημερίδα Welt.

«Για διακοπές δύο εβδομάδων στην παραλία, με all-inclusive διαμονή σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων με καλή βαθμολογία, θέα στη θάλασσα και μεταφορά με λεωφορείο από το αεροδρόμιο στο αποκορύφωμα της σεζόν, τις δύο πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου, οι τιμές έχουν μάλλον μειωθεί σε σχέση με εκείνες που ίσχυαν τον Φεβρουάριο.

[...] Στην Ελλάδα, οι ξενοδόχοι είχαν αυξήσει τις τιμές μετά από μια καλή περίοδο πριν την τουριστική σεζόν. Τον Φεβρουάριο δεν μπορούσαμε να βρούμε προσφορά για all-inclusive διακοπές δύο εβδομάδων τον Αύγουστο με λιγότερο από 1.700 ευρώ ανά άτομο. Ωστόσο τώρα, για το ίδιο διάστημα, υπάρχον προσφορές κατά 200 ευρώ φθηνότερες.

Για παράδειγμα, με 1.519 ευρώ μπορεί κανείς να εξασφαλίσει αεροπορικό εισιτήριο και δύο εβδομάδες διακοπές τον Αύγουστο στο "Hotel Otium Boutique Niriides Beach" στο Μπαλί της Κρήτης με το Coral Travel. Παρ' όλα αυτά, στην Ελλάδα ίσως είναι ακόμη φθηνότερο να ταξιδέψει κανείς με ημιδιατροφή ή μόνο πρωινό και να τρώει σε φθηνές, παραλιακές ταβέρνες».

ΠΗΓΗ: DEUTSCHE WELLE

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v