Ερευνα στις ΗΠΑ: Πόσο βλάπτει τους καταναλωτές το ChatGPT

Αίτημα της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου προς την εταιρεία OpenAI, προκειμένου να παράσχει πληροφορίες σχετικά με το εάν το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης ευνοεί πιθανές απάτες κατά των καταναλωτών. Συνιστά διαρκή επαγρύπνηση.

Ερευνα στις ΗΠΑ: Πόσο βλάπτει τους καταναλωτές το ChatGPT

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) κάλεσε τη startup OpenAI να παράσχει πληροφορίες στο πλαίσιο υπό διεξαγωγή έρευνας για το συνομιλητικό bot συνομιλίας ChatGPT.

Ειδικότερα, πρόσφατα στάλθηκε εγγράφως πολυσέλιδο αίτημα προς την εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης, που υποστηρίζεται από τη Microsoft, σε αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με το εάν το ChatGPT βλάπτει τους καταναλωτές παραβιάζοντας τους νόμους περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων τους και ευνοώντας πιθανές απάτες, σύμφωνα με πηγή που επικαλούνται Bloomberg και Washington Post υπό τον όρο ανωνυμίας.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Λίνα Χαν, η οποία πρόκειται να εμφανιστεί ενώπιον του Κογκρέσου σήμερα Πέμπτη, εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη λέγοντας ότι οι αρχές επιβολής του νόμου «πρέπει να βρίσκονται από νωρίς σε επαγρύπνηση», όσον αφορά τέτοια εργαλεία μετασχηματισμού.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v