Η Apple δοκιμάζει το «Apple GPT»

Η εταιρεία κατασκευής των iPhone έχει φτιάξει το δικό της πλαίσιο για τη δημιουργία μεγάλων γλωσσικών μοντέλων -τα συστήματα που βασίζονται στην καρδιά των ΑΙ όπως το ChatGPT και το Bard της Google.

Η Apple δοκιμάζει το «Apple GPT»

Σε εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης εργάζεται αθόρυβα η Apple, τα οποία θα μπορούσαν να αμφισβητήσουν αυτά της OpenAΙ, της Google και άλλων -ωστόσο η εταιρεία δεν έχει ακόμη καταλήξει σε μια σαφή στρατηγική για την κυκλοφορία της τεχνολογίας στους καταναλωτές.

Οπως σημειώνει το Bloomberg, η εταιρεία κατασκευής των iPhone έχει φτιάξει το δικό της πλαίσιο για τη δημιουργία μεγάλων γλωσσικών μοντέλων -τα συστήματα που βασίζονται στην καρδιά των ΑΙ όπως το ChatGPT και το Bard της Google-, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τις προσπάθειες. Υπό αυτό το πρότζεκτ, γνωστό ως «Ajax», η Apple δημιούργησε επίσης μια υπηρεσία chatbot που ορισμένοι μηχανικοί αποκαλούν «Apple GPT».

Οι μετοχές της Apple κέρδισαν έως και 2,3%, φτάνοντας στο υψηλό ρεκόρ των 198,23 δολαρίων μετά το ρεπορτάζ του Bloomberg για την προσπάθεια τεχνητής νοημοσύνης την Τετάρτη, ανακάμπτοντας από προηγούμενες απώλειες. Η Microsoft, συνεργάτιδα και κύριος υποστηρικτής του OpenAI, υποχώρησε περίπου 1% μετά από αυτά τα νέα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v