Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Πιονγιάνγκ απειλεί τις ΗΠΑ με πυρηνικά αντίποινα

«Η ανάπτυξη πυρηνικού υποβρυχίου και άλλων στρατηγικών μέσων ενδέχεται να εμπίπτει στις συνθήκες χρήσης πυρηνικών όπλων που καθορίζονται στη νομοθεσία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας», δηλώνει η Βόρεια Κορέα προς Σεούλ και Ουάσιγκτον.

Η Πιονγιάνγκ απειλεί τις ΗΠΑ με πυρηνικά αντίποινα

Η Πιονγιάνγκ ανέφερε ότι η ανάπτυξη αμερικανικών όπλων, όπως αεροπλανοφόρα, βομβαρδιστικά ή πυρηνικά υποβρύχια στη Νότια Κορέα, ενδέχεται να πληροί τις προϋποθέσεις για τη χρήση πυρηνικών όπλων από τη Βόρεια Κορέα, μετέδωσε το το βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA, επικαλούμενο δήλωση του υπουργού Άμυνας της χώρας Καγνκ Σουν Ναμ.

Οι δηλώσεις του υπουργού εντείνουν την ανησυχία καθώς κάθε πλευρά ενισχύει την επίδειξη στρατιωτικής δύναμης σε μια αντιπαράθεση σχετικά με τα προγράμματα πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας.

Ο Βορειοκορεάτης υπουργός Άμυνας κατηγόρησε παράλληλα τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα για κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή, επικρίνοντας την πρώτη συνάντηση της συμβουλευτικής ομάδας Ουάσινγκτον-Σεούλ για τα πυρηνικά.

«Η διαρκώς αυξανόμενη ορατότητα της ανάπτυξης στρατηγικού πυρηνικού υποβρυχίου και άλλων στρατηγικών μέσων ενδέχεται να εμπίπτει στις συνθήκες χρήσης πυρηνικών όπλων που καθορίζονται στη νομοθεσία της ΛΔΚ (Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας)», ανέφερε η ανακοίνωση.

Οι δηλώσεις αφορούν το αμερικανικό πυρηνικό υποβρύχιο κλάσης Οχάιο που έφτασε στο νοτιοκορεατικό λιμάνι Μπουσάν προ ημερών.

«Η φάση μιας στρατιωτικής σύγκρουσης στην κορεατική χερσόνησο έχει αναδυθεί ως επικίνδυνη πραγματικότητα», υπογραμμίζεται παράλληλα στο τηλεγράφημα το KCNA.

Η είδηση έρχεται εν μέσω μιας περιόδου αυξημένης έντασης μεταξύ των δύο Κορεών και των ΗΠΑ, καθώς ένας Αμερικανός στρατιώτης διέσχισε τα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα προχθές Τρίτη. Η Πιονγκγιάνγκ δεν έχει ακόμη προβεί σε δημόσιο σχόλιο για το περιστατικό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v