Στους 25 οι νεκροί από τις πυρκαγιές στην Αλγερία

Πάνω από 7.500 πυροσβέστες δίνουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες, ενώ 1.500 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους. Μεγάλη φωτιά απειλεί και την πόλη Μελούλα της Τυνησίας, ενώ ο υδράργυρος πλησιάζει τους 50 βαθμούς.

Στους 25 οι νεκροί από τις πυρκαγιές στην Αλγερία

Είκοσι πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δέκα στρατιώτες, έχασαν τη ζωή τους από τις δασικές πυρκαγιές που μαίνονται στις ορεινές περιοχές Μπετζάια και Μπουίρα της Αλγερίας, την ώρα που κύμα του καύσωνα σαρώνει τη βόρεια Αφρική, αγγίζοντας τους 49-50 βαθμούς, αλλά και τη νότια Ευρώπη.

Σχεδόν 7.500 πυροσβέστες δίνουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης στις περιφέρειες Μπουμερντές, Μπουίρα, Τίζι Ούζου, Τζιτζέλ, Μπετζάια και Σκίκντα.

Περίπου 1.500 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους για λόγους ασφαλείας.

Στη γειτονική Τυνησία πυρκαγιές μαίνονται κοντά στη μεθοριακή πόλη Μελούλα. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο πρακτορείο Reuters ότι οι φωτιές που ξεκίνησαν από ορεινές περιοχές έφτασαν στα πρώτα σπίτια της πόλης και εκατοντάδες οικογένειες εκκενώνουν την περιοχή. Εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας είπε ότι έχουν απομακρυνθεί εκατοντάδες κάτοικοι διά ξηράς και θαλάσσης, με ψαροκάικα και σκάφη της ακτοφυλακής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v