Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίσκεψη Πούτιν στην Τουρκία, μίλησε στο τηλέφωνο με Ερντογάν

Ερντογάν και Πούτιν συμφώνησαν κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία για την επίσκεψή του. Ο Τούρκος πρόεδρος του είπε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για αποκατάσταση της συμφωνίας για τα σιτηρά.

Επίσκεψη Πούτιν στην Τουρκία, μίλησε στο τηλέφωνο με Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν είπε στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν σε τηλεφωνική επικοινωνία ότι θα συνεχίσει να εμπλέκεται στη διπλωματία για την αποκατάσταση της πρωτοβουλίας για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα, ανακοίνωσε το γραφείο του Ερντογάν την Τετάρτη.

Oπως μεταδίδει το Reuters, Ερντογάν και Πούτιν συμφώνησαν για επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στην Τουρκία, αναφέρεται στην ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

«Ο Πρόεδρος Ερντογάν εξέφρασε τη σημασία της αποχής από βήματα που θα μπορούσαν να κλιμακώσουν τις εντάσεις κατά τη διάρκεια του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας, τονίζοντας τη σημασία της πρωτοβουλίας της Μαύρης Θάλασσας, την οποία περιέγραψε ως γέφυρα ειρήνης», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ρωσία: Επιστροφή στη συμφωνία σιτηρών όταν εκπληρωθούν οι όροι μας

Το Κρεμλίνο επανέλαβε τη θέση του για τη συμφωνία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας, λέγοντας ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να επιστρέψει στη συμφωνία που επέτρεπε την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών δια θαλάσσης μόλις εφαρμοστεί το μέρος που αφορά τη Ρωσία.

Η Τουρκία και τα Ηνωμένα Έθνη μεσολάβησαν στη συμφωνία για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα το περασμένο καλοκαίρι. Η Μόσχα αποχώρησε από τη συμφωνία τον περασμένο μήνα, διαμαρτυρόμενη ότι η διεθνής κοινότητα δεν κατάφερε να διασφαλίσει ότι η Ρωσία θα μπορούσε επίσης να εξάγει ελεύθερα τα σιτηρά και τα λιπάσματά της ως μέρος αυτής της συμφωνίας.

Η απεσταλμένη των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη δήλωσε την Τρίτη ότι υπάρχουν «ενδείξεις» ότι η Ρωσία μπορεί να ενδιαφέρεται να επιστρέψει στις συζητήσεις για τη συμφωνία για τα σιτηρά, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v