Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κύπρος: Εκτός ελέγχου μεγάλη φωτιά στη Λεμεσό

Με οδηγίες του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, ζητήθηκε ενεργοποίηση του μηχανισμού #RescEU για ενίσχυση με εναέρια μέσα.

Κύπρος: Εκτός ελέγχου μεγάλη φωτιά στη Λεμεσό

Μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην Άλασσα της Λεμεσού στην Κύπρο, μαίνεται εκτός ελέγχου και ζητήθηκε εκκένωση της περιοχής ενώ έγινε και επίσημο αίτημα ενεργοποίησης του ευρωπαϊκού μηχανισμού rescEU.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, «η πυρκαγιά δυστυχώς συνεχίζει να μαίνεται. Καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες να τεθεί υπό έλεγχο από επίγεια και εναέρια μέσα.

Όλες οι υπηρεσίες, Τμήμα Δασών, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Επαρχιακές Διοικήσεις, Πολιτική Άμυνα, Εθνική Φρουρά στη μάχη για περιορισμό της πυρκαγιάς καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες με αυταπάρνηση που υπερβαίνει τα όρια του καθήκοντος.

Με οδηγίες του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, ζητήθηκε ενεργοποίηση του μηχανισμού #RescEU για ενίσχυση με εναέρια μέσα και ο Υπουργος Εξωτερικών Κ. Κόμπος βρίσκεται σε επαφή με Ισραήλ, Λίβανο, Αίγυπτο και Ελλάδα για συνδρομή.Στο σημείο της πυρκαγιάς βρίσκονται ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.Προληπτικά έχει αποφασιστεί η εκκένωση κοινοτήτων. Στόχος είναι το συντομότερο δυνατόν, να περιοριστεί η πύρινη λαίλαπα».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε πριν από λίγο η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Άννα Κουκκίδη – Προκοπίου, η Ελλάδα αποστέλλει αύριο το πρωί δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, τα οποία θα συμβάλλουν στις προσπάθειες κατάσβεσης.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v