Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαίνεται ο πύρινος εφιάλτης στην Πορτογαλία, πέμπτη μέρα πυρκαγιάς

Πονοκέφαλος για τους πυροσβέστες οι ισχυροί άνεμοι και οι υψηλές θερμοκρασίες που φτάνουν έως και τους 46°C. Τουλάχιστον 1400 άτομα απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους. Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα έχουν γίνει στάχτη.

Μαίνεται ο πύρινος εφιάλτης στην Πορτογαλία, πέμπτη μέρα πυρκαγιάς

Τουλάχιστον 1400 άτομα απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους στα περίχωρα της πόλης Οντεμίρα, στη ΝΔ Πορτογαλία, εξαιτίας της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή από το περασμένο Σάββατο και έχει μέχρι στιγμής κάψει μεγάλες εκτάσεις, ενώ έχουν τραυματιστεί τρεις πυροσβέστες και ένας πολίτης.

Συνολικά στη χώρα της Ιβηρικής, τις τελευταίες ημέρες χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια 18 άτομα λόγω των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει σε πολλές περιοχές, από το Βορρά μέχρι το Νότο.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 2800 πυροσβέστες με τη βοήθεια εναέριων μέσων μάχονται με τις φλόγες σε πολλά σημεία της πορτογαλικής επικράτειας, όμως οι προσπάθειές τους συναντούν σημαντικές δυσκολίες από τους ισχυρούς ανέμους και το έντονο κύμα ζέστης, με θερμοκρασίες που φτάνουν ακόμη και τους 46 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές στο κέντρο της χώρας.

Μια άλλη πυρκαγιά στο βόρειο τμήμα της χώρας, κοντά στην πόλη Άρκος της επαρχίας του Οπόρτο, προκάλεσε το κλείσιμο για αρκετές ώρες του κεντρικού αυτοκινητόδρομου που διασχίζει απ’ άκρη σε άκρη την Πορτογαλία. Πάνω από 15 μεγάλες πυρκαγιές εξακολουθούν να είναι ενεργές αυτή τη στιγμή στη χώρα, έχοντας αποτεφρώσει εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v