Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξαγορά 5,6 δισ. από την βρετανική BAE Systems στις ΗΠΑ

Ο βρετανικός κολοσσός στο χώρο της άμυνας, είδε τις μετοχές του να ανεβαίνουν σχεδόν 25% φέτος, καθώς οι κυβερνήσεις αυξάνουν τις στρατιωτικές δαπάνες.

Εξαγορά 5,6 δισ. από την βρετανική BAE Systems στις ΗΠΑ

Η BAE Systems συμφώνησε να αγοράσει τον τομέα αεροδιαστημικής της Ball Corp. έναντι 5,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά, καθώς η μεγαλύτερη αμυντική εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου επιδιώκει να επεκταθεί σε τομείς όπως οι πύραυλοι, τα πυρομαχικά και η διαστημική τεχνολογία σε μια εποχή αυξημένων αμυντικών δαπανών από τις κυβερνήσεις.

Ο γίγαντας του κλάδου που εδρεύει στο Λονδίνο δήλωσε ότι συνήψε οριστική συμφωνία για την αγορά της μονάδας, η οποία κατασκευάζει όργανα και αισθητήρες σχεδόν για κάθε χρήση.

Η BAE, είδε τις μετοχές της να αυξάνονται σχεδόν 25% φέτος, καθώς οι κυβερνήσεις αυξάνουν τις στρατιωτικές δαπάνες. Η εταιρεία, η οποία αποτελεί μέρος της κοινοπραξίας που κατασκευάζει το μαχητικό αεροσκάφος Eurofighter Typhoon, αύξησε τις προβλέψεις για τις πωλήσεις, τα κέρδη και τις ταμειακές ροές αυτόν τον μήνα.

«Σπάνια μια επιχείρηση τέτοιας ποιότητας, κλίμακας και συμπληρωματικών δυνατοτήτων, με ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης είναι διαθέσιμη», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της BAE Charles Woodburn

Η αεροδιαστημική επιχείρηση της Ball έχει την έδρα της στο Κολοράντο και περισσότερους από 5.200 υπαλλήλους — εκ των οποίων περισσότεροι από 60 κατέχουν πιστοποιήσεις ασφαλείας στις ΗΠΑ, ανέφερε η BAE. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v