Καμπανάκι BοΕ: Αυξάνεται ο κίνδυνος εταιρικών πτωχεύσεων στη Βρετανία

Οι μισές επιχειρήσεις της χώρας δυσκολεύονται να εξυπηρετήσουν το χρέος τους. Πιο ευάλωτοι οι μικρομεσαίοι. Για κραδασμούς στο τραπεζικό σύστημα προειδοποιεί η Τράπεζα της Αγγλίας.

Καμπανάκι BοΕ: Αυξάνεται ο κίνδυνος εταιρικών πτωχεύσεων στη Βρετανία

Τα υψηλά επιτόκια ασκούν πιέσεις στις βρετανικές εταιρείες, αυξάνοντας τον κίνδυνο εταιρικών πτωχεύσεων και απειλώντας τις επενδύσεις και την απασχόληση, προειδοποιεί η Τράπεζα της Αγγλίας.

Ανάλυση που δημοσιεύτηκε στο ιστολόγιο της τράπεζας έδειξε ότι το μερίδιο των βρετανικών εταιρειών εκτός χρηματοπιστωτικού τομέα που δυσκολεύονται να εξυπηρετήσουν το χρέος τους -με χαμηλό λόγο κερδών προς τόκους- θα αυξηθεί από 45% το 2022 σε 50% μέχρι το τέλος του έτους, στο υψηλότερο επίπεδο από την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2009. Μεταξύ των μεσαίων επιχειρήσεων, το 70% δέχεται πίεση ως προς την εξυπηρέτηση χρέους.

«Οι αθετήσεις πληρωμών ενδέχεται να αυξήσουν άμεσα τους κινδύνους για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, μειώνοντας την ανθεκτικότητα των τραπεζών, ενώ οι απότομες μειώσεις στις επενδύσεις και την απασχόληση μπορούν έμμεσα να επηρεάσουν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα ενισχύοντας τη μακροοικονομική ύφεση», προειδοποίησαν οι συντάκτες της εν λόγω έκθεσης, μεταδίδουν οι Financial Times.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v