Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πυρκαγιά στη δυτική Αλβανία, συλλήψεις υπόπτων για εμπρησμό

Οι φλόγες εξαπλώθηκαν σε μεγάλη πευκόφυτη έκταση κοντά στην πόλη Λατς. Στη μάχη ρίχνεται πυροσβεστική και στρατός. Τρεις συλλήψεις.

Πυρκαγιά στη δυτική Αλβανία, συλλήψεις υπόπτων για εμπρησμό

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και του στρατού δίνουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τη δασική πυρκαγιά που μαίνεται κοντά στην πόλη Λατς, στη δυτική Αλβανία.

«Οι φλόγες εξαπλώθηκαν σε μεγάλη πευκόφυτη έκταση κοντά στην πόλη Λατς. Είναι μια από τις χειρότερες δασικές πυρκαγιές φέτος», έγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Ταουλάντ Μπάλα σε ανάρτησή του στο Facebook.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τη σύλληψη άνδρα, που ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι είναι ύποπτος για εμπρησμό.

Αλβανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν εικόνες από περιοχή όπου απειλούνται σπίτια, ενώ στρατιωτικό ελικόπτερο έκανε ρίψεις νερού για να αναχαιτίσει την προέλαση της πύρινης λαίλαπας.

Ο υπουργός Άμυνας Νίκο Πελέσι ανέφερε ότι περίπου 50 στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, υπογραμμίζοντας ότι η πρόσβαση των δυνάμεων σε αρκετά σημεία είναι δύσκολη.

Σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας στην πόλη Μπεράτι (νότια), που έδωσε επίσης στη δημοσιότητα η αλβανική αστυνομία, διακρίνονται δύο εμπρηστές επί το έργον. Οι δύο άνδρες ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Τον προηγούμενο μήνα, οι αλβανικές αρχές απήγγειλαν κατηγορίες σε 14 υπόπτους για εμπρησμό, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης έως και 15 ετών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v