Αυγενάκης: Είναι ώρα να εφαρμόσουμε μια πολιτική για το νερό

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες και τις χρηματοδοτήσεις της Πολιτείας για την πραγματοποίηση περισσότερων έργων και υποδομών νερού, επισημαίνοντας πως στην Θεσσαλία τα έργα αυτά έχουν σημαντική πρόοδο και προχωρούν με σημαντική ταχύτητα.

Αυγενάκης: Είναι ώρα να εφαρμόσουμε μια πολιτική για το νερό

«Είναι ώρα να εφαρμόσουμε μια πολιτική νερού. Τα θέματα που απασχολούν είναι προφανώς τα ζητήματα των φραγμάτων και των υποδομών που προχωρούν, αλλά είναι και το πλαίσιο λειτουργίας των ΤΟΕΒ το οποίο είναι πανάρχαιο. Πρέπει να γίνουν μελέτες και να δούμε πως οι ΤΟΕΒ που λειτουργούν στην χώρα θα αναγνωριστούν, ώστε να βρεθούν λύσεις στη διαχείριση του νερού», σημείωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης από την Λάρισα κατά την διάρκεια της αγροτικής σύσκεψης που πραγματοποίησε στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου.

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες και τις χρηματοδοτήσεις της Πολιτείας για την πραγματοποίηση περισσότερων έργων και υποδομών νερού, επισημαίνοντας πως στην Θεσσαλία τα έργα αυτά έχουν σημαντική πρόοδο και προχωρούν με σημαντική ταχύτητα. Παράλληλα ο υπουργός ζήτησε να κατατεθούν προτάσεις από τους παρευρισκόμενους για το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, ενώ εξέφρασε την πρόθεση του η συζήτηση με τους εμπλεκόμενους παραγωγικούς φορείς να συνεχιστεί και όλο το επόμενο διάστημα.

Κατά την πρώτη τοποθέτησή του ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε και ζήτημα των πυρκαγιών, κάνοντας λόγω για «αφύσικη εξέλιξη στα μέτωπα», ενώ ευχαρίστησε όσους δίνουν τη μάχη με τις φλόγες.

«Για τέταρτη ημέρα καίγεται ο Έβρος. Σε μια νοητή ευθεία είχαμε 15 πυρκαγιές. Ένα αφύσικο φαινόμενο, μια αφύσικη εξέλιξη που, εκ των πραγμάτων, μας προβληματίζει και το οποίο ερευνά η αρμόδια πυροσβεστική υπηρεσία. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος που δίνουν μάχη με τις φλόγες, τους αστυνομικούς, το ΕΚΑΒ, τον Ερυθρό Σταυρό, τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης και τους εθελοντές για τη μάχη που δίνουν για να αντιμετωπίσουν την επίθεση της φωτιάς σε περιοχές κατοικημένες» είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός είπε ότι Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει έμπρακτα τους ανθρώπους της παραγωγής, τονίζοντας πως το σχέδιο που υπάρχει είναι «η Θεσσαλία και η χώρα να είναι αυτάρκης σε νερό σε ενέργεια και διατροφή και αυτό επιτυγχάνεται με συνέργεια σε όλα τα επίπεδα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v