Βενζίνη... βερεσέ ζητούν οι Βρετανοί λόγω ακρίβειας

Αυξήθηκε 4,7% ο δείκτης κλοπής στα πρατήρια σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ οι τιμές των καυσίμων στη χώρα σημείωσαν ιστορικό άλμα τον Αύγουστο.

Βενζίνη... βερεσέ ζητούν οι Βρετανοί λόγω ακρίβειας

Ο ειδικός δείκτης «κλοπών» στα πρατήρια βενζίνης στη Βρετανία έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τότε που άρχισε να δημοσιεύεται, το 2015, σύμφωνα με φορέα της βιομηχανίας που παρακολουθεί την αντίστοιχη δραστηριότητα.

Η άνοδος του δείκτη παρατηρείται τη στιγμή που οι τιμές στην αντλία τραβούν την ανηφόρα. Τον Αύγουστο οι οδηγοί στη χώρα επλήγησαν από ένα από τα πιο απότομα άλματα στις τιμές καυσίμων εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο όμιλος υπηρεσιών αυτοκινήτου RAC.

Το συνδικάτο για την ασφάλεια του πετρελαίου (British Oil Security Syndicate) δήλωσε ότι ο δείκτης Forecourt σημείωσε αύξηση ρεκόρ 4,7% στους απλήρωτους λογαριασμούς καυσίμων, σε σύγκριση με ένα τρίμηνο νωρίτερα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, όπως διευκρινίζεται, οι οδηγοί ζητούν βενζίνη... βερεσέ και δεν επιστρέφουν ποτέ για να πληρώσουν.

Οι τιμές των καυσίμων έχουν αυξηθεί εν μέρει λόγω των περικοπών στην παραγωγή πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ+, γράφει το Bloomberg. Η παγκόσμια ζήτηση, παράλληλα, έχει σημειώσει ρεκόρ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v